Reagált Orbán Viktor vasárnap esti megjegyzésére az ukrán külügy

2022. április 04. 17:01

Az ukránok szerint a magyar miniszterelnök inkább köszönettel tartozik Zelenszkijnek.

2022. április 04. 17:01
null

Az ukrán külügyminisztérium szerint a magyar miniszterelnök inkább köszönetet mondhatna Zelenszkijnek, hogy a háború nem érte el a magyar-ukrán határt – írta az Euronews hétfői cikkében. A minisztériumi közlésből az is kiderült

Kijev abban bízik, hogy a magyar kormány új mandátuma lehetővé teszi, hogy szembeszálljon az orosz elnök agresszív politikájával.

Ukrán külügy: köszönetet kellene inkább mondani Zelenszkijnek

Ukrajna külügyminisztériuma a Facebook-oldalán reagált Orbán Viktor vasárnap esti kijelentésére, aki az ukrán elnököt is azok közé sorolta, akikkel meg kellett küzdenie a győzelemért.

„Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek jelenleg nincs alapja azt állítani, hogy a választási győzelemhez vezető úton meg kellett küzdenie az ukrán elnökkel.

Másodszor, Ukrajna elnöke folyamatosan egy sokkal fontosabb kérdéssel – az orosz agresszió elleni küzdelemmel – foglalkozik. A miniszterelnök inkább köszönetet mondhatna Ukrajna elnökének azért, hogy a háború valósága nem érte el Ukrajna határait, köszönhetően az ukrán nép hősiességének, amely ellenállt Putyin elnök agresszív akcióinak”

– fogalmaz a közlemény.

Tiszteletben tartják a magyar nép döntését

Az ukrán külügy hozzáteszi, bíznak abban, hogy az új mandátum lehetővé teszi a magyar kormány számára, hogy elsődleges feladatai mellett arra összpontosítson, hogy szembeszálljon az orosz elnök agresszív politikájával. Ugyanakkor

az ukrán külügyminisztérium tiszteletben tartja a magyar nép akaratát a parlamenti választásokon.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban többször kritizálta a magyar kormányfőt az orosz elnök nyílt támogatásáért, és azért, mert a magyar kormánytól nem kapja meg az országa védelméhez elvárható támogatást – emlékeztet a portál cikkében.

Nyitóképen Orbán Viktor magyar miniszterelnök a fidesz eredményváróján. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2022. április 05. 17:33
Jeszenszky vagy Zelenszkij úr figyelmét fel kellene hívni az átlag Magyar és Magyarország kormánya nagyon jelentősen segíti az országából elmenekült embereket. Rossz pofátlan kéréseivel,agresszív nyilatkozataival elérheti, hogy elfordulnak tőle és ezen keresztül rosszat tesz saját állampolgárainak. A szerénység sokszor kifizetődőbb. Talán szorgalmaznia kellene a béketárgyalásokat,de úgy néz ki az Oroszok tesznek rá!
sorivo4
2022. április 05. 13:13
Ha az ukrán elnök nem akarna ilyen gyanúba keveredni, akkor bokros teendői mellett nem a magyar választások előtti napon száll bele a magyar miniszterelnökbe, azt sértegetve. A háború pedig elérte a magyar határt. Több, mint félmillió menekültet fogadtunk már ott és láttunk el. Amiért köszönet nekünk járna az ukrán elnöktől, menetrendszerű sértegetések helyett. Nem kisebb erőfeszítéseket tesz ez az ország a háború elől menekülők megsegítésében, mint ő a fronton. De eddig ezt nem sikerült észrevennie. Köszönjük az akart vagy akaratlan hozzájárulását ehhez a győzelemhez, mert a kétharmados társadalmi támogatottságú miniszterelnök sértegetése, egyben a magyar nép sértegetése is, ami egyemberként és erőn felül vesz részt a menekültek megsegítésében és nem ezt várná érte hálául. Ami sokakban unszimpátiát vált ki az ukrán elnök irányába, és úgy tűnik ideátról, hogy ezzel az arroganciával az ellenségei számát szeretné inkább növelni és nem a barátaiét és támogatóiét. Ezzel az eredménnyel a magyarok azt is üzenték, hogy egyetértenek a miniszterelnök háborúval kapcsolatos álláspontjával. Ami megerősítést nyert. Örülünk, ha a magyar nép elsöprő többséggel kinyilvánított akaratát az ukrán kormány ezentúl tiszteletben tartja és elfogadja. Zelenszkij elnök úrnak sok sikert kívánunk a béketárgyalásokhoz, és reméljük a megegyezés mielőbb véget vet a háborúnak és pusztításnak. Ebben és a humanitárius segítségnyújtásban továbbra is töretlenül számíthatnak támogatásunkra.
formaegy
2022. április 05. 08:11
"Először is, sem Ukrajna, sem annak elnöke, Volodimir Zelenszkij nem vett részt a magyar politikai kampányban." Mindig is ilyen aljas, hazug, sunyi dögök voltatok! Ugye milyen érdekes, hogy a puccos seggű elnököd, az ukrán nagykövet kurvával mindig beszólt O.V.-nak, vagy a kormánynak? Mindezt a nagy kampány hajrá utolsó hetében? A puccos seggű elnököd vajon miért kérte a nagykövet kurvátokat, hogy találja meg a lehetőséget, hogy a hazaáruló ellenzék győzzön? Nem is sorolom tovább azt a sok aljasságot amit a puccos seggű elnököd, és a nagykövet kurvátok csinált a kampány alatt. Igen. Az mindent megmagyaráz, hogy az ukrán nép szenved - miattatok!!!!!!!!!!!! - és az volt az első legfontosabb dolga a puccos seggű elnöködnek, hogy beszólongasson a kormánynak a kampány hajrájában! Egy magamutogató ripacs, aki a saját népét legyilkoltatja, hogy megfeleljen, kiszolgálja a világ legaljasabb gyilkosát az USA-t! Jobb ha kussolsz te hazug féreg!
NagyÖreg
2022. április 05. 07:34
Jeszenszkizelenij = markizajos pet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!