Románia kiáll Ukrajna, Moldova és Georgia uniós csatlakozása mellett is

2022. április 22. 19:04

Arra viszont kitérő választ adtak, hogy Románia küldene-e fegyvereket Ukrajnába.

2022. április 22. 19:04
null

Ukrajna győzelmébe vetett hitét hangoztatta mind a román, mind az ukrán külügyminiszter pénteken Bukarestben. A közös sajtóértekezletükön azonban

kitérő választ adtak arra az újságírói kérésre, hogy kap-e Kijev fegyvereket és katonai felszereléseket a bukaresti kormánytól

– írta az MTI.

Kuleba: Az ukrajnai háború valójában az európai nemzetek és Fekete-tengeri országok végső harca

Bogdan Aurescu Románia támogatásáról biztosította Ukrajna, Moldova és Georgia európai integrációs törekvéseit, elítélte Oroszország „illegális, indokolatlan és ki nem provokált” agresszióját és hangsúlyozta: a népírtás és a háborús bűnök nem maradhatnak büntetlenül. 

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter megköszönte az ukrán menekültek befogadását, és azt mondta:

az ukrajnai háború valójában az európai nemzetek és Fekete-tengeri országok „végső harca”

, amellyel a békés, jóléti és szabad Európához tartozás jogát kell megvédeniük.

(MTI)

Nyitóképen Bogdan Aurescu és Dmitro Kuleba külügyminiszterek. Fotó: FRANÇOIS WALSCHAERTS / AFP

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2022. április 24. 17:21
Románia jobban tenné ha kussolna.
lyon
2022. április 23. 14:27
Hát álljanak csak ki, de a télbe főleg az Ukránok csatlakozása mellett, csak nehogy megfagyjanak a hóban.... Lehet majd siránkozni... Ki fogja meghallgatni ? Úgy gondolják ők is majd kapnak segítséget ha szükség lenne rá. Hát kétlem. Hoppon kopp.
lyon
2022. április 23. 13:20
Szóval, most Moldova és Georgia ... nem tudom. De Ukrajna mivel szolgált arra, ezzel a vezetéssel, ezzel a rendszerrel, ezzel a felfogással, ezzel a parasztvakítással, hogy egyáltalán szóba kerüljön, vagy a gondolata is felmerüljön egy ilyen javaslatnak ? Ott nincs egy olyan pont sem a követelmények közül, amelyiknek bármiben is megfelelhet. Persze ezt majd ott a nagy okosok fogják megmondani... ami az érdekük, úgy is úgy lesz.
patópál
2022. április 23. 10:27
Ha ezek bejutnak, az EU-nak vége. Hátradőlhetünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!