Tíz orosz diplomatát utasított ki Románia

2022. április 05. 20:25

Ezzel tiltakoztak a Kijev melletti Bucsában és más ukrán településeken elkövetett vérengzések miatt.

2022. április 05. 20:25
null

A román külügyminisztérium (MAE) közleménye szerint a bukaresti orosz nagykövetség alkalmazottait azért minősítették nemkívánatos személyekké Romániában, mert

tevékenységükkel és megnyilvánulásaikkal sértik a diplomáciai mentességekről és kiváltságokról szóló, 1961-es bécsi egyezményt.    

A MAE döntését kedden közölték az orosz féllel, amikor Bogdan Aurescu román külügyminiszter utasítására bekérették Valerij Kuzmin orosz nagykövetet a bukaresti külügyminisztériumba. A nagykövetet fogadó külügyi államtitkár ebből az alkalomból megerősítette:

Románia határozottan elítéli a Bucsában és más ukrajnai településeken elkövetett gyilkosságokat,

leszögezve, hogy ezekért Oroszországot terheli a felelősség.    

(MTI)

Címlapkép: Facebook

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2022. április 06. 09:35
A szőröstalp és a hamburgersegg frigyéből született gyerek...........
Vakfolt
2022. április 06. 09:01
Kicsit elhamarkodottak azzal a bucsai cuccal kapcsolatban. Esetleg meg kellene várni, hogy kiderüljön mi történt ott, az oroszok és az ukránok is hazudoznak.
bölcsbagoly
2022. április 06. 07:25
A bakkszász elnökükből NATO főtitkárt akarnak csinálni. Szegény NATO meg Európa és világ! Ez a nagy darab melák mióta KE s részt vesz az államfők/ME-ök összejövetelein, még szinte meg sem szólalt, nemhogy valamivel hozzájárult volna a közös témákhoz!
bölcsbagoly
2022. április 06. 07:18
A románok szinte testületileg beálltak Bájdenék mögé! Amúgy, még nem jutott a tudomásukra, hogy a Fidesz és OV megnyerte a választást vasárnap! Ami meg Bucsát (Bucha) illeti, meg a mariupoli megerőszakolt és megkínzott nőt, miért kellene elhinni bármit is az ukránoknak annyi hazugság után, amin rajta voltak már kapva?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!