„Harctéri sebesülésekkel” kezelnek ukrán gyerekeket Dnyipróban

2022. április 11. 20:56

A gyerekek között vannak például olyanok, akik a robbanásban elvesztették valamelyik végtagjukat.

2022. április 11. 20:56
null

Olyan sebesülésekkel visznek be gyerekeket Dnyipró egyik kórházába, amilyeneket a harctéren szoktak szerezni a katonák – írta meg a BBC értesüléseire hivatkozva a 24.hu. A portál szerint a BBC újságírói az egyik olyan kórházba látogattak el, ahova a kramatorszki pályaudvar ellen elkövetett támadás sebesültjei közül is szállítottak be néhányat. A gyerekek között vannak például olyanok, akik a robbanásban elvesztették valamelyik végtagjukat – olvasható a beszámolóban.

A kramatorszki pályaudvart a múlt héten érte támadás, miközben sokan, főleg idősek, nők és gyerekek, vártak arra, hogy evakuálják őket. A támadásban több mint ötvenen meghaltak, és nagyjából százan megsebesültek, de a halottak száma még tovább is emelkedhet.

Fotó: Valery Melnikov / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2022. április 12. 00:08
Hát, akit a harctérre küldenek, akár élő pajzsnak, akár fegyverrel, az előbb-utóbb szerezhet harctéri sebesüléseket...
Akitlosz
2022. április 11. 22:04
Igazán derék az ukránoktól, hogy kórházakban kezelik az általuk széttrancsírozott gyerekeket. Az orosz hadifoglyokkal nem ennyire kegyesek.
blondiner
2022. április 11. 21:42
Magával a háborúval, hogy kinek van igaza, nem szoktam foglalkozni. Nem tudom megítélni. A gyerekek miatt viszont nagyon rossz kedvem van. Több alkalommal voltam a határon, és borzasztó szomorú volt látni a gyerekeket, akiktől elvették mindenüket. A gyermekkorukat, a jövőjüket. Most arról lehet olvasni, hogy a karjukat, lábukat, egészségüket. Már csak miattuk is ördögi ez a háború. Remélem van Isten, és megbünteti azokat, akiknek ebben részük van!
lvjtn
2022. április 11. 21:18
az az érdekes, hogy elhallgattak kramatorszkról az ukránok, mikor az olasz tv-ben véletlenül látszott a tocska-u rakétán a sorozatszám, és öt perc alatt kiderült, hogy az ukrán hadseregé
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!