BBC: Oroszország lassan halad előre az ukrajnai inváziójában

2022. április 27. 07:37

Harkivhoz közelebb kisebb ellenállásba ütköznek, mert az ukrán állásokat újonnan, a már megkezdett invázió után építették ki – idéz a brit portál egy amerikai agytröszt jelentéséből.

2022. április 27. 07:37
null

A washingtoni székhelyű Institute for the Study of War (ISW) agytröszt szerint az orosz csapatok módszeresebben és kevésbé gyorsan mozognak, mint a háború korábbi szakaszaiban, és elkezdtek megalapozottabb katonai döntéseket hozni – számol be a BBC. Keleten a beásott ukrán csapatokkal kell szembeszállniuk, amelyek 2014 óta erősítik helyzetüket az esetleges orosz támadásokkal szemben.

Harkivhoz közelebb, északkeleten azonban kisebb ellenállásba ütköznek, ami annak köszönhető, hogy az ukrán állások inkább újonnan, a már megkezdett invázió után épültek ki.

A déli Mariupol városában folytatódnak a harcok. Az Azovstal erődítmény mellett az ukránok valószínűleg még mindig fontos pozíciókat tartanak a kezükben. Eközben a szomszédos Moldovában folytatódnak az orosz „álzászlós” támadások. Az intézet szerint az ottani robbantások arra irányulhatnak, hogy a Dnyeszteren túli régió oroszbarát csapatait bevonják a konfliktusba.

(Fotó: Orosz támadásban kigyulladt lakóépület Harkivban 2022. április 25-én.MTI/AP/Felipe Dana)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2022. április 27. 09:18
"Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen úgy érdemes." Ne szeleskedj kisfiam! - mondta anyám gyakran gyerekkoromban. Amúgy meg azt is mondják, hogy hamar munka sosem jó.
Dicsértessék
2022. április 27. 08:53
Nem tudjak megemészteni Mariupol elestét.
Ízisz
2022. április 27. 08:43
Z A globalista neolibsi társaság eszközük: HAZUDNI, HAZUDNI ÉS HAZUDNI!!! "Alekszej Aresztovics, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalvezetőjének tanácsadója lerántotta a leplet Kijevről. Azt mondta, hogy a hazugság és a dezinformáció Ukrajna nemzeti eszméjévé vált: "Hazudnunk kell, amennyire csak lehetséges". Az interneten megjelent egy videó Arestovich-ról. Az ukrán elnök hivatalának vezető tanácsadója egy újságíróknak adott interjúban azt mondja, hogy az országban az állam hatalma a hazugságokon nyugszik. Ukrajna egyik központi nemzeti eszméje, hogy amennyire csak lehet, hazudj magadnak és másoknak. Mert ha igazat mond, minden összeomlik. És akkor valami mást kell kitalálni. Az ukrán hatóságok valóban rendszeresen hazudnak politikai céljaik elérésének érdekében. Így például a Buchában történt "mészárlásról", amelyet minden bizonyíték nélkül a kivonuló oroszok nyakába akartak sózni, es amelyet Ursula von der Leyen és az EU más prominensei tátott szájjal minősítettek és feltételek nélkül fogadtak el. Gyakorlatilag az egész nyugati világ elhitte, ezt a bizonyítékok nélküli ukrán hazugságpropagandát. De ugyanez a helyzet a Kramatorszk pályaudvart ért támadással kapcsolatban is, amiről kiderült, hogy ukrán sorozatszámú rakétákkal hajtották végre."
Dezsőke
2022. április 27. 08:13
KEMÉNY MONDATOK! A LÉNYEG „Olyan szintig meggyengült Oroszországot akarunk látni, hogy ne legyen képes olyan dolgok megtételére, mint Ukrajna inváziója. És azt akarjuk látni, hogy ne legyenek képesek nagyon gyorsan visszaszerezni ezt a képességüket – ezt mondta közvetlenül a kijevi látogatása előtt, Lengyelországban Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter. Az a benyomásom, hogy Austin ezzel az USA Oroszország-politikájának lényegét mondta el. Az Egyesült Államok vezetése, a rövid Trump-közjátékot leszámítva harminc éve teljes meggyőződéssel arra törekszik, hogy Oroszországot olyan szintig gyengítse, ahonnan az már nem képes támadóként föllépni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!