Zelenszkij: Nemsokára kiderül, hogy melyik ország Ukrajna barátja, és melyik ország áruló

2022. március 24. 10:57

Az ukrán elnök szerint az oroszok meg akarják mutatni, hogy „csak a nyers és kegyetlen erő számít”, ezért „a világnak meg kell állítania Oroszországot, a világnak meg kell állítania a háborút”.

2022. március 24. 10:57
null

Volodimir Zelenszkij az orosz–ukrán háború kezdete – azaz pont egy hónapja – óta minden este videóbeszédet intéz a népéhez, tegnap esti videójában azonban inkább a világ többi országához fordult

Oroszország háborúja nem csupán Ukrajna elleni háború. Jelentése sokkal szélesebb körű” – mondta az ukrán elnök, aki szerint „Oroszország háborút indított a szabadság ellen. Oroszország számára ez csak a kezdet.” Az ukrán elnök szerint az oroszok meg akarják mutatni, hogy „csak a nyers és kegyetlen erő számít”, ezért „a világnak meg kell állítania Oroszországot, a világnak meg kell állítania a háborút”.

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, Zelenszkij ezután utcai tüntetésekre szólított fel minden embert, azt kérve, hogy vonuljanak fel ukrán szimbólumokat viselve. „Menjetek ki az irodáitokból, az otthonaitokból, az iskoláitokból és egyetemeitekről. (…) Menjetek ki a tereitekre, az utcáitokra. Legyetek láthatók, és hallassátok magatokat. Mondjátok, hogy az emberek számítanak, a szabadság számít, az emberek számítanak, a béke számít. Ukrajna számít” – fogalmazott. 

Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 496 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2022. március 25. 14:22
Mi az ,hogy áruló ? Mit képzel ez a fasz ! Háborúba rángatja az országát , köpdösi a szomszéd népet. most meg jár a pofája .
Dezsőke
2022. március 25. 09:38
HOGY MIT SZERETNÉNK? "Jogosultsága", esélye az ország vezetésére, a béke fenntartására, különösen a mai háborús helyzetben, csak az Orbán kormánynak van. Az emberek bizalma a kormány iránt változatlan. A baloldal kiszámíthatatlan, naponta változó állásfoglalásai veszélyeztetik a békét és biztonságunkat. Átgondolatlan lépéseik, különösen Márki-Zay Péter zavaros, feltételek nélküli "kapcsolatai" kötődései" és szavai és döntései miatt vissza nem fordítható ideológiai, szellemi, részben pedig sajátos fizikai "gyarmattá" válnánk. Ezt nem akarhatjuk! Nem hagyhatjuk magunkat sem ismeretlen távoli érdekektől, sem Gyurcsány Ferenctől, sem Márki-Zay Pétertől megvezettetni. Továbbra is nyugalomban, békében szeretnénk élni!
krisztoforo48
2022. március 25. 08:15
A barátait maga választja meg az ember!Nem úgy ahogy mások gondolják.
Balogh Tibi
2022. március 25. 08:04
természetesen sajnálom a sok civilt akik menekülni kényszerülnek, de azt miért nem veszik észre, hogy ez a Zelenszkij egy igazi hülye és ennek akar valaki méghülyébb nóbel békedíjat adni!!!???? küldjétek el a faszba ezt a homokost!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!