Ukrán híradás szerint az oroszok megölték Hosztomel polgármesterét

2022. március 07. 09:16

Jurij Iljics Prilipkót és két kollégáját élelmiszerosztás közben érte a halál – állítják.

2022. március 07. 09:16
null

A hosztomeli önkormányzat közleménye szerint a megszálló orosz csapatok megölték Jurij Iljics Prilipko polgármestert és két kollégáját, Ruszlan Karpenkót és Ivan Zoriját. A három tisztviselő akkor vesztette életét, amikor kenyeret és gyógyszereket osztogatott a városban a rászorulóknak – áll a bejegyzésben. Az önkormányzat kiemeli azt is, hogy Prilipkónak nem volt kötelessége kitenni magát az ellenség golyóinak, átvészelhette volna a nehéz időket egy pincében is, „de az emberek számítottak rá, hittek benne, ő pedig cselekedett és életét áldozta a közösségért.”

Március 6-án Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hat ukrán városnak és településnek, köztük Hosztomelnek, adományozta oda a „Hős Város” kitüntetést.

Nyitóképen: Hosztomel városa. Fotó: DANIEL LEAL / AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2022. március 07. 13:18
Na igen........ természetesen az ukran hírügynökségek szerint az oroszok, vagy azok a politikai ellenfelei, akiket a humorherold felfegyverezett..
Phm045
2022. március 07. 11:36
Ennek a hírnek a hitelességét is később igazolják, vagy cáfolják....
Gèbi
2022. március 07. 11:24
A polgármester talán orvos is volt hogy látatlanban tudta kinek milyen gyógyszer kell?
youngboy
2022. március 07. 11:12
Az kiosztott élelmiszert ügyesen tankelhárító rakétákba rejtette el az ügyes polgármester.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!