Sötétbe borult Ukrajna a háború óta

2022. március 10. 14:57

A NASA éjszakai műholdképein jól látható a különbség Európa többi országához képest.

2022. március 10. 14:57
null

Az orosz–ukrán háború kitörése, február 24-e óta éjjelente szinte teljes sötétségbe borul Ukrajna. A NASA éjszakai műholdképein jól látható a különbség Európa többi országához képest. Szinte alig pislákol a korábban jól kivilágított Kijev, vagy az ostromra készülő Odessza. Habár az orosz haderő folyamatosan rombolja az infrasruktúrát, ezért mindennaposak az áramszünetek, az elsötétedésnek egyszerű taktikai oka van: megnehezíteni a légitámadásokat.

Harkiv, Herszon, Mariupol és a többi szétlőtt, lerombolt várost szinte alig lehet kivenni az űrből, míg a kelet-ukrajnai szakadár területek, vagy éppen a krími Szevasztopol most is fénylenek. Ennek oka valószínűleg az, hogy az orosz légi fölény mellett nem tartanak az ukrán légierő bombázásától.

Nyitókép: NASA

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2022. március 10. 19:43
ez igy bullshit kellene egy hónappal ezelőtti kép és akkor van amit összehasonlitani...
Gyzoltan
2022. március 10. 19:30
Valóban a sötétség, tán maga a Sátán szállta meg Ukrajnát, mikor hagyta magát felhasználni Amerika nagyhatalmi céljai érdekében! Arról meg ne is beszéljünk, ne is említsük, hogy világunk nemes parazitái immár nagyrészt birtokba vették , kisajátították Ukrajnát, s tulajdonukhoz, az utolsó ukránig is, ragaszkodni fognak! -ha Ukrajna teljesen elpusztul is, akkor is... János; "atyátok a Sátán"
Báthory Ödönke
2022. március 10. 19:14
A mai bombázók nem valószínű, hogy szemrevételezéssel bombáznak.
Hannibal
2022. március 10. 17:08
Hiszen még a megyehatárok is világítanak!!! :P
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!