Lukasenka szakértőket küld a csernobili atomerőműbe

2022. március 10. 10:42

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség szerint nem kell aggódni az áramkimaradás miatt.

2022. március 10. 10:42
null

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök szakértőket küldött az egykori csernobili atomerőmű áramellátásának helyreállítására – jelentette a BelTA fehérorosz állami hírügynökség csütörtökön.

Ukrajna szerdán figyelmeztetett: fennáll a veszélye annak, hogy radioaktív anyag kerül a környezetbe az egykori csernobili atomerőműnél, mert annak energiaellátása megszűnt, így nem tudják hűteni a kiégett nukleáris fűtőanyagot. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója, Rafael Grossi ugyanakkor azt mondta: nincs ok aggodalomra, mert a kiégett fűtőelemek elegendő mennyiségű hűtővízben vannak, amely áramszolgáltatás nélkül is biztosítja a hőelvonást.

Moszkva azt állította, hogy az ukrán erők támadása okozta az áramellátás megszűnését az erőműben. Lukasenka ezenkívül közölte védelmi minisztériumával, hogy a hadseregnek meg kell akadályoznia az ukrajnai orosz erők esetleges hátbatámadását.

Fotó: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Járványfigyelő
2022. március 10. 12:50
Végülis őket igencsak érinti..
olajfa1
2022. március 10. 11:46
OK, hogy Lukasenka is küld "szakértőket... de a "Nemzetközi atomügynökség" MIÉRT NEM MEGY ODA? miért csak Lukasenka "szakértői" mennek oda???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!