Nem engedik át az ukrán határon a transzneműeket

2022. március 22. 11:19

Az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepel.

2022. március 22. 11:19
null

Nem engedtek át több száz menekült transznemű nőt az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt – írja a ma7 a BBC-re hivatkozva. 

Mint a portál is írja: az útlevélben szereplő nem és név megváltoztatása hosszadalmas folyamat, amely több pszichiátriai vizsgálatot is igényel. Ez azt jelenti, hogy az országban több transznemű személy hivatalos papírjaiban nem történt meg a változtatás. A jelenlegi szabályozás viszont tiltja, hogy a 18-60 év közötti ukrán férfiak elhagyják az országot – ami azt jelenti, hogy egy az útlevelében „férfiként” feltüntetett személy nem lépheti át a határt.

Nyitókép: David Himbert / Hans Lucas / AFP. Illusztráció.

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2022. március 28. 02:20
Konstruktív javaslatom, hogy ennyi transznemű ukrán kedvéért már talán érdemes lenne külön hadosztályt létrehozni, hogy könnyebb legyen a gander-semleges lövészárkok, és a többi, és a többi, megszervezése...
Rizsa
2022. március 24. 10:48
Végre egy értelmes döntés az ukránoktól.
Mócsing
2022. március 23. 09:50
remélem , a magyar oldalon :) :) :)
Nabakker
2022. március 23. 08:38
Gyenge próbálkozás, felkapták az asszony cipőjét meg lenyúlták a rúzsát , melltartóját zoknival kitömve, azt hajrá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!