Megállapodtak az oroszok és ukránok, hogy harmadszor is tárgyalniuk kell

2022. március 03. 19:05

A humanitárius folyosók ügyében egyetértésre találtak a felek.

2022. március 03. 19:05
null

Csütörtökön másodszor is asztalhoz ültek a felek az orosz-ukrán háborúban. A béketárgyalás a fegyveres harcok beszüntetéséről, a humanitárius tevékenységekről, valamint a konfliktus jövőbeni politikai rendezéséről szólt. 

A tárgyalások második fordulójában nem történt igazán jelentős előrelépés, abban azonban megállapodtak a tárgyalók, hogy egy humanitárius folyosót hoznak létre. Így azokról a településekről, ahol harcok folynak, elmenekülhet a civil lakosság. Ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója jelentette be közösségi oldalán.

Sajnálatosan még mindig nincsenek meg azok a várt eredmények, amelyeket Ukrajna elvár. De a humanitárius folyosók megszervezéséről döntés született”

– írta a Twitteren.

Abban is megállapodtak a felek, hogy hamarosan folytatják a tárgyalásokat.

Nyitókép: Twitter

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sany Xepi
2022. március 04. 09:23
Azért egy tárgyalásra ilyen trehány és igénytelen lipsi öltözékben megjelenni, maga tárgyalók színvonala.
SigSauer
2022. március 04. 09:01
Ki ez a suttyó majom, aki sapkában ül az asztalnál? Láthatóan nem akarnak megállapodni az ukránok, csak csinálják a fesztivált az USA forgatókönyv/parancsok szertint.
gonterl
2022. március 04. 08:25
Kérdés, hogy a humanitárius folyosó honnan, hova vezet? Harkovból az oroszok az indiai diákokat a közeli Oroszországba evakuálnák, ahonnan vagy orosz, vagy indiai repülővel hazavinnék őket, amit az indiai kormány szeretne. Az ukránok a lengyelekhez vinnék ezeket a diákokat, akiknek a hazajutási lehetőségeiről nincsen tudomásom. A megállapodás emberséges volta megkérdőjelezhetetlen, a betarthatósága nem!
Palatin
2022. március 03. 23:37
Az USA arra kényszeritette az oroszokat, hogy bemenjen egy olyan egyirányú utcába, ahol se megfordulni, se visszatolatni nem lehet. Oroszország nem tehet mást, muszáj gyöznie. Lehet, hogy Putin túlreagálta a helyzetet, de feltehetöen azért, mert a Nato nagyon lekezelöen és visszautasítóan viszonyult az orosz biztonsági érdekekhez. A Nato még a diplomácia alapszabályait is megsértette, nem volt hajlandó érdemi tárgyalásra. Most megihatják a levét annak, amit föztek. A Nato jelenleg azon az úton van, hogy háborút generáljon, az eszkalációt erölteti. Kettön áll a vásár. De a Nato kizárólagos hatalmi helyzetben képzeli magát. Teljesen helytelen és elfogadhatatlan, hogy csak az oroszokat tekinti a bünösnek a világ. De ez csak azért van, mert az amerikai médiahegemónia olyan erös, hogy képesek újra írni a valóságot. Igen már itt tartunk. Az USA gyártja le nekünk az ö saját, különbejáratú igazságát, valóságát. A konfliktus magja egyértelmüen az, hogy az USA, - Ukrajna Nato-ba való felvétele révén -, be akar hatolni Oroszország szívébe, és hosszú távon szét akarja robbantani ezt az óriási országot. Azzal számol, hogy a klímafelmelegedés révén, Szibéria lesz az új Kánaán, amit mindenáron meg akar szerezni. Jó amerikai szokás szerint ehhez legyártja az ö elméletét. Kijelöli a "gonoszt", akire rázúditja a világot behálózó médiáit, minden elképzelhetö hazugságot és propagandát, öt magát mint a demokrácia a humanizmus élharcosát tünteti fel, felhecceli az egész világot a "gonosz" ellen, aztán a végén, - ha sikerül -, meglép a prédával. Én csak azon csodálkozom, hogy a világ ezt nem látja, pedig ez már legalább húszadszor fordult elö a háború óta. Néha elképedek, hogy milyen óriási szerepe és hatalma van ennek az egész világot behálózó amerikai médiabirodalomnak. Gyakorlatilag egy teljesen új "világot" képesek teremteni, a saját képükre, amit az emberek kajálnak jó izüen. A filmjeiken keresztül becsempészték magukat az otthonainkba, aztán egyszer csak észrevétlenül ök gyártják nekünk a teljes "valóságot". Ez egy hihetetlenül veszélyes fejlemény. Álljon itt egy amerikai professzor kiváló elemzésében az "ukrán-orosz" konfliktus, ami valójában USA-Oroszország konfliktus. https://www.youtube.com/watch?v=JrMiSQAGOS4
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!