Szijjártó: Márki-Zay és Zelenszkij megegyeztek a fegyverszállításról és a szankciókról

2022. március 29. 09:54

Alkut kötött Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt. Kormányváltás esetén elindulnának a fegyverszállítmányok, de a szankciókat is kiterjesztenék – közölte Szijjártó Péter, a baloldali jelölt egyik Twitter-bejegyzést is említve.

2022. március 29. 09:54
null

– jelentette ki Szijjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, utalva a baloldal miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péternek azon Twitter-bejegyzésére, amelyet Ukrajna elnökének, Volodimir Zelenszkijnek címzett. Leszögezte, hogy ez a Twitter-üzenet alátámasztja az összes eddigi információt, amely szerint ez a megegyezés megszületett.

„Ha ezt a megegyezést végrehajtják, annak azonnali és rendkívül súlyos következményei lesznek Magyarországra nézve” – mondta Szijjártó. „Hiszen a fegyverszállítások háborúba sodornák Magyarországot, mivel a fegyverszállítmányok katonai célpontot jelentenek, hazánk biztonságát veszélybe sodornák. És amennyiben megszavaznák a kőolaj- és földgázszállításokra vonatkozó szankciókat is, azzal az üzemanyag-ellátást és a fűtést veszélyeztetnék.

– magyarázta. A külgazdasági és külügyminiszter arra is rámutatott, április 3-án, az országgyűlési választások napján világos döntés előtt áll az ország: aki a Fidesz-KDNP-re szavaz, a békére és a biztonságra adja le a voksát. Aki a baloldalra, az a háborúba történő belesodródást kockáztatja.

Nyitókép: Facebook

Összesen 352 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2022. március 31. 08:37
Jönnek a pomogácsok! Dömdödöm...
Árpicsek
2022. március 30. 11:28
Az összes szakértő azt mondja a háború kezdete óta, hogy Ukrajnát nem tudják teljes egészében elfoglalni, mert nagy. Így ketté osztják. Na kik fognak elköltözni az oroszok uralta részből? Azok az ukránok, akiknek elvette mindenét a háború. Frusztráltak, elkeseredettek, harcedzettek, bosszúszomjasak. Szerinted kin fogják kiélni a nyomorukat? A lengyel kisebbségen? A román, ruszin vagy moldáv? Nem baszki! A MAGYARON, mert a balfasz vajdájuk nem támogatta őket! Kurvára mindegy, hogy nem tudtunk volna nekik még lőszert sem szállítani (már nem a 7,62-t használják), csak úgy látják, hogy még ilyenkor sem bújik ki Putyin seggéből. És még van pofája azt mondani, hogy a külhoni magyarok védelme miatt!
Pitypangocska
2022. március 30. 00:16
Ellenzékiek, úgy húzzátok be az X-et MZP és a koalíciótok mellé a szavazólapon, hogy ezzel a férjetek, gyereketek, unokátok vagy saját katonai behívótokra mondtok igent. És az visszafordíthatatlan lesz és nem virtuális, hanem valódi vérre fog menni.
marcon
2022. március 29. 22:51
Nem értem: mi a hír abban, hogy Soros megegyezett Sorossal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!