Szerhij Rebrov a szezon után csatlakozik a háborúhoz, hogy Oroszország ellen harcoljon

2022. március 08. 18:28

„Nem ez az igazi Oroszország, ez Putyin” – mondta az ukrán edző.

2022. március 08. 18:28
null

A Ferencvárossal háromszor magyar bajnoki címet nyerő ukrán edzőnek két mérkőzésen kell még az al-Aint irányítania, de ezután hazatér, árulta el egy ír újságírónak. „Nagyon büszke vagyok az emberekre, akik harcolnak, mert az igazság a mi oldalunkon áll, de szabadságáért küzdenünk kell. Mindenki az utcára vonul és közösen száll csatába, mert ez a feladatunk”

Még a csapatomnál van a helyem, de amint vége a szezonnak, hazatérek és harcolok. Magam is fegyvert ragadok.

Túl fogjuk élni, győzni fogunk! Putyint nem érdeklik a kompromisszumok, csak az, hogy elfoglalja az országot. A végsőkig harcolunk ellene” – idézi Rebrovot az Independent.

Az ukrán fociedző felidézte azt is, hogy a két nemzet között régóta nagy konfliktus van, amiben ő is érintett. Rebrov Horlivkában született, amely a Szovjetunió része volt, majd előbb ukrán kézre került, 2014 óta viszont a Donyecki Népköztársaság része lett.

„A szüleim Kijevben élnek, de már öregek, ezért nem tudtak elmenekülni. Három napja a föld alatt élnek, egy pincében. Ott van Kharkiv is, amelynek lakosai már egy hete a föld alá menekültek, pedig egy csendes, nyugodt egyetemi város volt, mostanra viszont lerombolták. Olyan régóta nem láthattuk a nagyszüleim otthonát sem… De nem csak ezekért a területekért küzdünk, hanem egész Ukrajnáért!” – mondta.

Szerhij Rebrov a beszélgetés során fontosnak tartotta leszögezni, hogy nem az orosz emberekre haragszik, mert nem ők tehetnek a háborúról. A Fradi korábbi vezetőedzője egyértelműen Vlagyimir Putyin elnök hatalomvágyának tartja a háborút, amelyet megtévesztő propagandával támasztott alá hazájában.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ildikó99
2022. március 12. 19:24
Tényleg a jó keresetéből az összes rokonát taxival Pestre tudta volna hozatni vagy annyira nemjó szervező?
Notwen Caasi
2022. március 09. 10:21
Igen, a sorrend a hőn hazaszeretetet kicsit lehűti. Petőfi után: Hazámért föláldozom Az életet, Karrierért föláldozom Hazámat.
pitypang1125
2022. március 08. 23:46
Hajrá, mehet már holnap. Fegyelmi vétség miatt felmondani, és kilökni a határon.
Tóth Zoltán
2022. március 08. 21:01
Őszinte tiszteletem Szerhij Rebrov felé, le a kalappal a hősiesen küzdő ukránok előtt! #StandWithUkraineNOW
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!