A betiltás ellenére továbbra is elérhető a Russia Today Európában, így Magyarországon is

2022. március 01. 19:56

Az Európai Bizottság még vasárnap jelentette be, hogy betiltja a Russia Today (RT) néven működő orosz tévécsatornát.

2022. március 01. 19:56
null

A korábbi sajtóhírek szerint az orosz-ukrán háború miatti szankcióként az EU még vasárnap megtiltotta az orosz, sokak szerint propagandát terjesztő tévécsatornák, így a Szputynik mellett az RT terjesztését.

Csakhogy az uniós bejelentés ellenére jelenleg is elérhető az adás az Astra brit és német műholdjain keresztül

 – olvasható a media1.hu cikkében. A portálon azt írják: kedd este 19 órakor is zavartalanul elérhető az Astra műholdon a kritikusai által csak Putyin TV-ként is emlegetett RT (korábbi nevén Russia Today) adása.

Josep Borrell, az Európai Unió biztonságpolitikai főképviselője és az Európai Bizottság még vasárnap jelentette be, hogy az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború miatt betiltja a korábban Russia Today (jelenleg RT) néven működő orosz tévécsatornát, valamint a Szputnyik TV-t:

„Ma döntő lépést teszünk annak érdekében, hogy elzárjuk az oroszok európai információs manipulációjának csapját a Russia Today és a Sputnik EU-s sugárzásának betiltásával” – mondta a biztonságpolitikai főképviselő.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. március 02. 16:16
Szerencsére az EU csinovnyikjai a cenzúrához is hülyék. De nem tagadják meg libernyák mivoltukat, a cenzúra szinte azonnal eszükbe jutott.
zuriktodor
2022. március 02. 13:14
remélem, így is marad. a folymatot látva szerintem elég veszélyes irányba mennek a dolgok. belegondolni is rossz, mi van, ha egy háborúban csak az egyik fél propagandájából tudunk tájékozódni
Reszelő Aladár
2022. március 02. 13:07
Csak a sajtószabadság!
emhem
2022. március 02. 08:44
mindenkinek, aki az orosz dezinformációt szereti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!