Putyin nőnapi beszéde: Sorkatonák nem harcolnak

2022. március 08. 07:08

Az orosz elnök kedden, pontban éjfélkor, videóüzenetben köszöntötte az orosz nőket, biztosítva őket: sorkatonákat és tartalékosokat az orosz hadsereg nem vet be a harcokban.

2022. március 08. 07:08
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden, pontban éjfélkor, videóüzenetben köszöntötte az orosz nőket, a nemzetközi nőnap alkalmából. Biztosította őket, hogy sorkatonákat és tartalékosokat az orosz hadsereg nem vet be a harcokban. Azt állította, hogy csak szerződéses katonák kerülnek közvetlen kapcsolatba az ellenséggel.

„Szeretnék azokhoz az anyákhoz, feleségekhez, menyasszonyokhoz és barátnőkhöz szólni, akiknek szeretteik katonák és tisztek a csatában, és különleges katonai művelettel védik Oroszországot. Tudom, hogy mennyire aggódnak a szeretteikért. Büszkék lehetnek rájuk, ahogy az egész ország büszke rájuk, és önökkel együtt aggódik értük.

Hadd biztosítsam önöket, hogy a sorkatonák nem vesznek részt, és nem is fognak részt venni a harcokban. Nem hívjuk be a tartalékosokat sem. A szükséges feladatokat kizárólag szerződéses katonák oldják meg. Biztos vagyok benne, hogy ők garantálni tudják Oroszország biztonságát és az orosz nép békéjét.”

Végül Nagy Katalint idézte:

„Szeretném felidézni ezen a napon, hogy a kortársai mit jegyeztek fel attól az asszonytól, akit Anyának hívunk Oroszországban. II. Katalin cárnőről beszélek, akinek a szobra itt áll a Kremlben. Nem orosznak született de büszke volt rá, hogy orosszá válhatott. Őt idézem: »Szóval, írással és karddal védem a hazámat, amíg csak pislákol bennem az élet«.”

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2022. március 08. 16:57
Ezt a hazug gecit.
Dr. Greta Grünberg
2022. március 08. 13:15
Ne csak a nőnapon legyen elnöki beszéd! A prájdnap is legyen ünnep végre a kalendáriumban, pirosbetűs... ne is, inkább szívárványbetűs ünnep, a piros kommunista vérjelkép, félelemkeltő.
Rugo
2022. március 08. 11:47
Putyin nem véletlenül hivatkozik II. Katalin cárnőre: "Uralkodása alatt Katalin déli és nyugati irányban kiterjesztette az Orosz Birodalom határait, bekebelezve Ukrajna déli részét (Novorosszija), Krímet, Ukrajna Dnyeperen túli részét: Jobb parti Ukrajnát, Fehéroroszországot, Litvániát és Kurföldet." https://hu.wikipedia.org/wiki/II._Katalin_orosz_c%C3%A1rn%C5%91
Sincero
2022. március 08. 11:19
Hiába, Ororszország mérföldekkel le van maradva a női egyenjogúságtól... Ukrajna előrébb tart, hiszen nyugatabbra van! :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!