Oroszország katonai célpontnak tekinti a fegyverszállítmányokat

2022. március 12. 16:52

Szijjártó Péter már korábban rámutatott erre, amikor közölte: „Nem tesszük célponttá Magyarországot és a magyar embereket!”

2022. március 12. 16:52
null

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes közölte, hogy legitim katonai célpontnak tekintik azokat a fegyverszállítmányokat, amelyeket az Egyesült Államok és szövetségesei küldenek Ukrajnába. Rjabkov szerint ezt az amerikai fél számára is világossá tették.

Korábban Orbán Viktor és Szijjártó Péter éppen ezzel indokolta, hogy Magyarország miért nem engedi át a területén NATO és az EU országaiból érkező fegyverszállítmányokat.

A Sky News tudósítása szerint Rjabkov arról is beszélt, hogy a nyugati szankciók kivetése „példátlan kísérlet arra, hogy komoly csapást mérjenek az orosz gazdaság különböző ágazataira”, de Oroszország kimérten fog cselekedni, hogy ne ártson saját magának. A miniszterhelyettes szerint Oroszország nem szándékozik kitiltani nyugati médiumokat és vállalkozásokat, mert nem akarja eszkalálni a helyzetet.

Fotó: ARIS MESSINIS / AFP

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2022. március 13. 02:14
Moslékkoalíciónak az emberi élet nem számít fegyvert küldene magyarokat öletne . Ismét Orbánnak lett igaza.
iIonah
2022. március 12. 22:40
Jogos. Teljesen normális, hogy a ruszkik szarrá lövik azokat a fegyverszállítmányokat, amiket a saját katonáik elpusztítására visznek be Ukrajnába. Tegye fel őszintén az a kezét, aki nem így tenne.
Senki Alfonz
2022. március 12. 21:41
Minden katonai vezető számára ez egy alapvetően logikus lépés! Csak a hülye csodálkozik ezen!!!!
aldasban es hitben elve
2022. március 12. 21:38
Mazarin bíboros uram! Teljes mértékben igazad van, sőt örülnék is, ha a lengyelek kivételesen visszafogottabbak állnának a dolgokhoz, de Veled is van bajom :):) : szeretném tudni, miért egy, a Richelieu-ről készült legismertebb alkotást látjuk? "Rólad" is készült !!! Te "sokat köszönhetsz neki",- tudom, de azért képének használata mégiscsak huncutság, nem így találod? Még akkor is, ha enyhén szólva is kétségbe vonható jellemét egy egészen brilliáns képességű zseni agya formálta. (Talán emiatt rajongok a vele kapcsolatos irodalom minden darabjáért.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!