Orosz védelmi tárca: csökken a katonai tevékenység Kijev és Csernyihiv térségében

2022. március 29. 15:39

A tárgyalások az Ukrajna semlegességéről és atomfegyver-mentességéről szóló megállapodásról gyakorlati dimenzióba léptek –  jelentette ki az orosz védelmi miniszterhelyettes

2022. március 29. 15:39
null

Az orosz védelmi minisztérium úgy döntött, hogy alapvetően csökkenti a katonai tevékenységet Kijev és Csernyihiv térségében –jelentette ki a tárca helyettes vezetője kedden.

 „A tárgyalások az Ukrajna semlegességéről és atomfegyver-mentességéről szóló megállapodásról gyakorlati dimenzióba léptek, így az a döntés született, hogy a bizalom erősítése céljából

és Csernyihiv térségében” – jelentette ki Alekszandr Fomin orosz védelmi miniszterhelyettes Isztambulban, az orosz és ukrán fél között tartott tárgyalások első napján.    

Vlagyimir Megyinszkij, az orosz küldöttség vezetője megállapította, hogy

Mihajlo Podoljak az ukrán elnöki hivatal tanácsadója, az ukrán küldöttség tagja újságírók előtt Isztambulban kijelentette, hogy Kijev számára továbbra is kulcsfontosságúak az Ukrajna biztonságát szavatoló nemzetközi garanciák, mielőtt beleegyezne a tűzszünetbe.

(MTI)

 

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2022. március 29. 17:46
Igen, a régi Varsói Szerződés NATO államait megfenyegette és követelte, hogy onnan vonják ki a NATO csapatokat. Nem tudom hogyan képzelte ezt a marhapofa, hiszen pl. Magyarországon magyar NATO katonák vannak. Őket hogyan vonják ki, honnan hova? Putyin (és Lavrov) nagy baromságokat mondott Ukrajna megtámadása előtt. Az a szégyen, hogy sok régi fideszes védi Putyin álláspontját. Mintha nem is közénk, Európához tartoznának.
mamarizsa
2022. március 29. 16:54
A muszka megy a valóság után, ezen a 2 helyen visszaszorították őket. De Ázsiába kellene, ahová valók, mehetnek velük a "békepárti" fideszesek is.
makám
2022. március 29. 16:46
akárhogy is nézzük ez így egy nagy presztízs veszteség az oroszoknak.
zolizolizoltan
2022. március 29. 16:39
Logikusan alakult a tárgyalás menete. Putyin beleült a Donyeck medencébe és azt mondta, tárgyalhatunk a semlegességről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!