Kijöttek az első közlemények az isztambuli béketárgyalásról

2022. március 29. 15:05

A tárgyalásokon Ukrajna semlegességet kínál, az oroszok pedig azt, hogy visszafogják magukat Kijev és Csernyihiv környékén.

2022. március 29. 15:05
null

Kedden megkezdődtek a béketárgyalások Isztambulban Oroszország és Ukrajna között. Az orosz védelmi minisztérium közleményében azt írják: tárgyalásokat folytatnak Ukrajna semlegességéről és atomfegyvermentességéről, illetve a biztonsági garanciákról. A támadások visszafogásával állításuk szerint a kölcsönös bizalmat erősítenék, és a további tárgyalásokhoz szükséges feltételeket akarják megteremteni. A TASZSZ-on olvasható közlemény szerint a végső cél, hogy írásos megállapodást kössenek a fentiekről.

A megbeszélés után az ukrán delegáció tagjai azt mondták, semleges státuszt ajánlottak Oroszországnak, vagyis Ukrajna nem csatlakozna a NATO-hoz, amely katonai létesítményt sem hozhatna létre a területén. Cserébe biztonsági garanciákat kérnek, ami azt jelenti, hogy ha Oroszország támadást intézne Ukrajna ellen, egyes országok védelmet nyújtanának Ukrajna számára, hasonlóan a NATO működéséhez. Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, Törökországot, Franciaországot és Németországot említette Twitter-bejegyzésében.

Nyitókép: Cem Ozdel / Anadolu Agency / AFP

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
La pantera
2022. március 29. 17:24
A baseball sapkas ukran paraszt megint jelen volt. Ott a sapkaja elotte az asztalon.
Senki Alfonz
2022. március 29. 17:13
A tárgyalások mai fordulója után két idősebb civil és egy középkorú egyenruhás nyilatkozott az ukrán csapatból a Welt tévécsatornán keresztül élesben. Ott az ukránok elmondták, hogy az 1991-es határokig - azaz semmi vörös vonal - kell visszaállítani Ukrajna területét! Ez is kimaradt ebből a cikkből!!!!!
formaegy
2022. március 29. 17:10
Akkor az USA ennyit engedett Ukrajnának a tárgyalásokhoz. Persze még ez sem végleges, mert itt csak küldöncök voltak. Az USA tesz róla, hogy ne legyen gyors, sőt!, minél tovább tartson! Mocskos gyilkos USA! Röhög a markába, jól gerincre vágta Európát!
zolizolizoltan
2022. március 29. 16:52
A ruszkik belemennek abba, hogy Ukrajna EU tagország legyen. A legjelentősebb ruszki engedményt nem közölte a mandi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!