Nem nőtt a sugárzás mértéke a zaporizzsjai atomerőműnél a támadás után

2022. március 05. 13:47

Az ukrán nukleáris energiatermelés csaknem felét, a teljes ukrajnai áramtermelés mintegy ötödét adja az erőmű.

2022. március 05. 13:47
null

Szombaton a zaporizzsjai terület katonai igazgatóságának vezetője a Facebookon azt közölte, hogy nem nőtt a sugárzás mértéke az ott található atomerőműnél. „A sugárzás mértéke változatlan, nem jelent veszélyt az emberek egészségére és életére nézve” – fogalmazott Olekszandr Sztaruh.

A zaporizzsjai atomerőmű a legnagyobb ilyen létesítmény Európában; hat, egyenként 950 megawatt teljesítményű reaktora van. Az ukrán nukleáris energiatermelés csaknem felét, a teljes ukrajnai áramtermelés mintegy ötödét adja. A létesítményben péntek hajnalban ütött ki tűz az orosz csapatok támadását követően. A lángokat nem sokkal később sikerült eloltani. Ezt követően a RIA Novosztyi orosz hírügynökség az ukrán nukleáris szabályozási felügyeletre hivatkozva azt közölte, hogy az orosz hadsereg átvette az ellenőrzést a zaporizzsjai atomerőmű felett.

(MTI)

(Fotó: Az orosz fegyveres erők tüzet nyitnak a délkelet-ukrajnai zaporizzsjai atomerőműre Enerhodarban 2022. március 4-én. MTI/AP/Zaporizzsjai atomerőmű)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Járványfigyelő
2022. március 05. 19:53
Persze hogy nem nőtt. Mitől nőtt volna? Attól, hogy az ukránok magukra gyújtották az oktatási épületet, ami másfél kilométerre van a blokkoktól?
Senki Alfonz
2022. március 05. 15:31
Már tegnap kifejtettem, hogy a biztonság érdekében foglalják el és üzemeltetik tovább az atomerőműveket! Így előzik meg a provokációs célú terrorcselekményeket, szabotázsokat, véletlen vagy eltévedt találatokat!!! Ez jó mindenkinek, kivéve a hazug ukrán sajtót és propaganda célú filmgyártást!!! Ugye aljasok ezek a ruszkik!!
Akitlosz
2022. március 05. 14:34
"Az orosz fegyveres erők tüzet nyitnak a délkelet-ukrajnai zaporizzsjai atomerőműre Enerhodarban" Ez valami olyan lehet, mint a hévízi repülőtér Sármelléken. A valósághoz nincsen köze, de jól hangzik. Egyeseknek.
Akitlosz
2022. március 05. 14:30
Már miért nőtt volna? Az atomerőmű nem olvassa az atlantista propagandát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!