Meglőhettek egy fegyvertelen tüntetőt Északkelet-Ukrajnában

2022. március 05. 19:54

A világhálóra felkerült videón a tüntetők egyike egy lövés után összeesik.

2022. március 05. 19:54
null

Egy interneten terjedő videó tanulsága szerint legkevesebb egy civil megsérült az északkelet-ukrajnai Novopszkovban, amikor lövés dördült a helyi tüntetés során. A videó hitelességét sajtóinformációk szerint a CNN is megerősítette.

Szergij Haidai, a luhanszki regionális közigazgatás vezetője arról számolt be, hogy három ember került kórházba amiatt, hogy „az orosz katonák tüzet nyitottak a fegyvertelen tüntetőkre”. Ezt azonban a CNN már nem tudta megerősíteni.

A világhálóra felkerült videón a tüntetők egyike egy lövés után összeesik.

A nyugalom megzavarására alkalmas felvételt ide kattintva tekintheti meg.

Fotó: YouTube

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2022. március 06. 15:14
Amúgy meg igaz, hogy egy mobiltelefonnal készített felvétel háttéradatai között ott vannak a gps koordináták is. DE !!! Ezek az adatok is módosíthatók. Ehhez nem is kell nagy informatikai tudás. Úgyhogy az, hogy a CNN hitelesnek nyilvánította ezt a felvételt, nekem nem mond semmit.
pragmatika
2022. március 06. 15:09
Lássuk csak. Találat ér egy tüntetőt, hallhatóan sűrű fegyverropogás közepette. Erre azok aki körülötte vannak, totál nyugodtan bóklásznak tovább, nyugodt mozdulatokkal. Vért persze nem látni itt sem, orosz katonát meg pláne nem. Nos, ismerve az emberi reakciókat, egy ilyen találat után, a tömeg első reakciója az lehetett volna, hogy egymást taposva húznak onnan a p.csába. A halálra taposott áldozatok száma kb. 10 szerese lett volna a lövés miatt megsérült nőének. Egyáltalán nem volt természetes a sztori. Ez kb. úgy nézett ki, mint amikor Ágika nekifutott az egyébként nem bezárt ajtónak, anno. Kritikám a filmmel kapcsolatos összefoglalója tehát az, hogy talán a casting kisebb hibákkal de elfogadható, viszont a forgatókönyv, és a rendezés is nélkülözi a szakmai hátteret. Meg kellett volna keresni ezzel pl. egy tömegpszichózishoz értő szakembert is. Gond van az effektekkel is. Egy ember pl. akit lövés ér, általában vérzik. A színészi játék sem volt minden pillanatban megfelelő, stb. stb.
solothurn
2022. március 06. 11:01
„az orosz katonák tüzet nyitottak a fegyvertelen tüntetőkre”. Hát kérem, lett volna két opció: 1) A fegyyvertelen tüntetök ültek volna ostromállapot idején a fütyikéjüket behúzva otthon vagy pedig 2) állak volna be önkéntesnek , ha nem smakkol nekik az orosz megszállás
Mátyás01
2022. március 06. 09:38
2014-ben a Majdanon fizetett tüntetők csinálták a balhét, majd beküldtek egy csapat fegyverest, akik mindkét oldalt elkezdték lőni, a tüntetőket és a karhatalmat is. Ebből lett aztán a nagy balhé, és végül a puccs. Így dolgozik a háttérhatalom. Vajon hányan háborodtak ezen fel akkor? Pedig még a "parancs kiadásáról" is van hangfelvétel, Viktoria Nuland fuck the eu szövegével, de senkit sem érdekel. Azóta ezek vannak hatalmon, úgyhogy semmit sem szabad elhinni nekik. https://bookline.hu/product/home.action?_v=Drabik_Janos_Az_ukran_drama&type=250&id=15454&gclid=CjwKCAiA1JGRBhBSEiwAxXblwSudxMadUIOTOYV7wpTJDYQlp3IcN0hV4UwsD1XTLW0QXvrbPdFdcxoC5bkQAvD_BwE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!