Jól haladtak az ukrán-orosz béketárgyalások szerdán

2022. március 17. 11:25

Bár a tárgyalások úgy néz ki, jó irányba tartanak, a háború nem állt meg.

2022. március 17. 11:25
null

A szerdai nap egyik meghatározó eseménye volt, hogy három európai miniszterelnök is ellátogatott Ukrajnába, hogy találkozzanak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – adta hírül a Telex.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, Orbán Viktor azért nem vett részt ezen a tárgyaláson, mert hazánk nem akar részt venni a fegyverszállításokban.

A nemzetközi fronton fontos fejlemény volt még, hogy az Európa Tanács kizárta a tagjai közül Oroszországot. Erre Szergej Lavrov orosz külügyminiszter gyorsan megüzente: ők lépnek ki.

Lavrov: Van remény a kompromisszumra

Nem könnyű tárgyalások folynak Oroszország és Ukrajna között, de van remény a kompromisszumra – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán az orosz RBK tévécsatornának nyilatkozva.

Lavrov szerint Oroszország a jövőben is kész lesz a kapcsolattartásra az ukrán féllel,

de látnia kell, hogy ez milyen „hozzáadott értéket” képvisel. Azt mondta, hogy Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter nem terjesztett elő új elképzeléseket kettőjük múlt csütörtöki, antalyai tárgyalásán. Lavrov sürgette, hogy az orosz és ukrán tárgyaló félnek adják meg lehetőséget arra, hogy nyugodt légkörben, a „hisztéria fokozása” nélkül dolgozzanak.

Ungvár megtelt menekültekkel, Beregszászban készítik elő a légópincéket

A  portál külföldi tudósítóira hivatkozva arról is beszámolt, Ungvár gyakorlatilag megtelt az ország nyugati területeiről érkező menekültekkel. A város vasútállomására érkezők Kijevből, Harkivból, Odesszából és Donyeck megye nem szakadár részeiből jönnek. Naponta 10-12 ezer menekült érkezik erre az állomásra.

Beregszász városában pedig már ott tartanak, hogy előkészítik a légópincéket

– olvasható a cikkben.

Nyitóképünkön Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Fotó: MTI/AP/Orosz külügyminisztérium sajtószolgálata

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. március 17. 16:16
A béketárgyaláson közösen megállapodtak, hogy egymást lövik tovább.
llnnhegyi
2022. március 17. 13:05
Békét, szlávok!!
pitypang1125
2022. március 17. 12:28
Nem lesz abból semmi. Csak az időt húzzák, bízva abban hogy valakit beletudnak rángatni a hülyeségekbe.
lurker
2022. március 17. 12:18
Tegnap olvastam az egyik hazánkban letiltott orosz híroldalon, hogy a művelet megindítása előtt az oroszok számtalanszor próbáltak Kievvel egyezkedni arról, hogy az ukrán hadsereg azonnal hagyja abba a szakadár területek bombázását. Rengeteg béketárgyalás előzte meg a háborút, az ukránok semmi esélyt nem adtak arra, hogy elkerüljék a végzetüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!