Ezért nem utazott Kijevbe a szlovák kormányfő

2022. március 16. 13:24

Eduard Heger az utazásról konzultált a biztonsági szolgálatokkal, amelyek azt határozottan nem javasolták.

2022. március 16. 13:24
null

Ahogy arról portálunk is beszámolt, kedden váratlanul Kijevbe utazott a lengyel, a cseh és a szlovén kormányfő a fegyverszállítások miatt. Orbán Viktor magyar kormányfő épp ezért nem tartott velük.

Az azonnali.hu a szlovák Denník N a cseh kormányhoz közeli forrásokra hivatkozva azt írja, Morawiecki az utazásra Eduard Heger szlovák kormányfőt is hívta, ő azonban nem vett részt rajta. A szlovák miniszterelnök sajtóosztálya azt írta a lapnak, hogy

Heger az utazásról konzultált a biztonsági szolgálatokkal, amik azt határozottan nem javasolták.

A cikkből az is kiderült, hogy a szlovák kormányfő egy nappal korábban, március 14-én Rómában járt Ferenc pápánál.

Ismeretlen helyen tartották meg a találkozót

A Denník N az utazással kapcsolatos legfontosabb infókat is összeszedte. A négy közép-európai politikus vonattal utazott Kijevbe, Ukrajnában jelenleg ez a legbiztonságosabb közlekedései mód, a repülés szóba sem jöhetett. A főváros és az ország nyugati része közötti vasútvonalakat egyelőre az ukrán hadsereg ellenőrzi, az oroszok pedig nem támadják őket.

A politikusok ugyanazon a vonalak egyikén utaztak, amin az ellenkező irányba menekülteket százezreit szállítják a vonatok.

A találkozóra ismeretlen helyen került sor kedd éjjel, a megbeszélésről a politikusok megosztottak néhány fotót és videót.

A cseh közrádió összefoglalója szerint a találkozó után Zelenszkij azt nyilatkozta, a négy közép-európai politikus kijevi látogatása a támogatás nagyon erős bizonyítéka ezekben a nehéz időkben.

Morawiecki: Ukrajnának fegyverekre van szüksége

A lap beszámolója szerint Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök azt hangsúlyozta, hogy Ukrajnának fegyverekre van szüksége, hogy hatékonyan meg tudja magát védeni. „Soha nem hagyuk magukra önöket” – mondta az ukrán elnöknek.

Nyitókép: MTI/AP/Michel Euler

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agybeteg Fideszes2
2022. március 17. 09:58
Kedvelem a lengyeleket hiszen hagyományosan évszázadok óta a legjobb európai barátaink. De. Azt kell mondjam hogy ez a triumvirátus akik ellátogattak Kijevbe nem tanultak saját történelmükből pont úgy ahogy épp az ukránok. A medve bajszát egy nyúlnak huzogatni nem éppen ildomos. Elfelejtették a katyini mészárlást és azt hogy a nagyhatalmi harcokban milliónyi lengyel halt meg. Most pedig fegyvereket és segítséget igér Ukrajnának. Hatalmas hiba még akkor is ha morálisan egyet értek velük.
Inez
2022. március 16. 23:28
Minél több fegyver áramlik be az országba, annál tovább tart a háború. Dörzsölik a kezüket a fegyvergyárosok. :(
eredmeny
2022. március 16. 16:59
Magyarország érdeke hogy a mostani konfliktusból kimaradjon. Ez nem Orbán érdeke csak ez a magyar állam érdeke, nem gazdasági kérdés. Felelőtlenség arra biztatni bárkit hogy az ország-- a humanitárius támogatáson kívül-- bármiben részt vegyen ebben a háborúban. Nos a magyar ellenzék nem tud( ott) felülemelkedni a választási kampányon hogy kiálljon a kormány határozott és felelős béke melletti magatartása mellett. Ócska ellenzék!
Senki Alfonz
2022. március 16. 16:14
Jó, nem titkolózom tovább! Nálunk voltak a nyári konyhában!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!