Moszkva szankciókat hirdetett Biden és Blinken ellen

2022. március 15. 16:11

Az orosz diplomáciai tárca honlapján egy 13 főt tartalmazó feketelistát is közzétettek.

2022. március 15. 16:11
null

Oroszország szankciókat vezetett be az amerikai vezetés tagjai és a velük kapcsolatban álló személyek, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen – közölte kedden az orosz külügyminisztérium.

Az orosz diplomáciai tárca honlapján közzétett 13 fős „feketelistán” szerepel még Lloyd Austin védelmi miniszter, Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó, William Burns, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója, Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke, Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője, Daleep Singh helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó, Samantha Power, az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) igazgatója, Hunter Biden, az amerikai elnök fia, Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter és volt demokrata párti elnökjelölt, Adewale Adeyemo, a pénzügyminiszter első helyettese és Reta Jo Lewis, az amerikai Export-Import Bank elnöke és igazgatótanácsának elnöke.

Az orosz külügyminisztérium szerint az intézkedést válaszul arra a példátlan, Washington „rendkívül oroszgyűlölő kurzusából” eredő szankciósorozatra hozták meg, amelynek célja az amerikai hegemónia fenntartása és Oroszország elszigetelése.

További kitiltásokat helyeztek kilátásba

A tárca a lista további kiterjesztését helyezte kilátásba olyan amerikai tisztviselőkre, katonatisztekre, törvényhozókra, üzletemberekre, szakértőkre és médiaszemélyiségekre, akik szerintük ruszofóbok, szították az Oroszország elleni gyűlöletet, vagy korlátozó intézkedéseket vezettek be.

A közlemény szerint ugyanakkor Oroszország nem utasítja vissza a hivatalos kapcsolatok fenntartását, ha azok nemzeti érdekeit szolgálják, és szükség esetén megoldja majd a feketelistán szereplő személyek státusából eredő problémákat magasszintű kapcsolatfelvétel szervezése céljából. 

Ugyancsak ellenintézkedésként, Moszkva Kanadával kapcsolatban egy 313 személy, köztük Justin Trudeau miniszterelnök, valamint Melanie Joly külügyminiszter és Anita Anand védelmi miniszter nevét tartalmazó szankciós listát hozott nyilvánosságra.

(MTI)

A nyitóképen Joe Biden amerikai elnök, Kamala Harris alelnök és Antony Blinken külügyminiszter.
Fotó: MTI/EPA/Consolidated News Photos/Chris Kleponis

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felhasználo74
2022. március 16. 17:44
Szerintem elég csak azt figyelni hogy mikor hívják haza az orosz követséget ha ez megtörténik nem lessz vidám a hangulat
barnabibambi
2022. március 16. 06:37
Ezeket a kitiltott palikat" kilövési" listára tették! Bidé már eddig is pelusba volt most már mobil WC szerelhetnek rá.Az uki bohóc is azzal él ,azaz be van szarva!
Sanyikám
2022. március 15. 21:15
Öööhmmm.... Mik a szankciók????
Frutti
2022. március 15. 18:40
Várható volt, hogy komoly válaszlépések lesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!