A Vöröskereszt szerint nem jut már elég élelem Mariupolban a gyermekeknek

2022. március 10. 17:46

Elmondásuk szerint egymással harcolnak az emberek az élelemért.

2022. március 10. 17:46
null

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) szerint az ostromlott ukrán Mariupol városában sok embernek elfogyott az élelme a gyermekei számára.

Azt is mondják, hogy nincs víz és fűtés a városban, ahol több mint 400 ezer embert ostromolnak az orosz erők több mint egy hete.

Az ICRC mariupoli csapata azt állítja, hogy az ottani emberek most harcolnak egymással az élelemért, miközben néhányan mások autóiból szippantják az üzemanyagot.

Az összes boltot és gyógyszertárat kifosztották, és mivel nincs gázellátás, és az éjszakai hőmérséklet várhatóan -5 fokra csökken, nagyon nehéz lesz meleget tartani. Az ICRC csapata arra figyelmeztet, hogy az emberek már megbetegednek.

Nyitókép: MTI/AP/Emilio Morenatti

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gèbi
2022. március 10. 20:41
Ez lesz Kiev-el is ha még sokáig erőlködik a lator elnökük.
Akitlosz
2022. március 10. 19:36
Nem tilos a városnak megadnia magát. A lehetőség bőven megvolt a gyermekek evakuálására.
pitypang1125
2022. március 10. 19:18
Piszkos náci patkány Ukránok, miért nem engedik el a civileket? Most legyen nagy a pofájuk, ne az Orosz ajkú, civil kisebbségekkel. Tudatosan népírtást követtek el az Azov patkányok, kegyetlenkedéseiket meg Kijevben ünnepelték. Most legyenek férfiak, engedjék el legalább a nőket, és a gyerekeket, és harcoljanak, és dögöljenek meg ha akarnak. Bár náciknak nem lesz könyörület.
Héja
2022. március 10. 19:07
Sajnéúlom a civileket, főleg a gyerekeket, de erősen kérdéses,mikor hol készült a címlapfotó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!