Zelenszkij készen áll a kérdéses területek sorsának kompromisszumos rendezésére

2022. március 08. 12:49

„Ez a háború nem fog itt véget érni; a világháború kirobbanásához fog vezetni” – jelezte aggodalmát.

2022. március 08. 12:49
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ABC amerikai hírcsatorna World News Tonight című műsorában kijelentette: készen áll a Krím félsziget és a Moszkva-barát kelet-ukrajnai szakadár köztársaságok sorsának kompromisszumos rendezésére. Egyúttal aláhúzta:

nem enged Moszkva követeléseinek, és nem hajlandó elismerni a szakadár köztársaságok függetlenségét, illetve a Krím fölötti orosz fennhatóságot.

„Készen állok a párbeszédre, de a kapitulációra nem” – szögezte le Zelenszkij a helyi idő szerint hétfőn sugárzott interjúban. Hozzátette: fontos odafigyelni a szóban forgó térségek lakosaira, akik Ukrajnához akarnak tartozni. Rámutatott: Moszkva követelései nem csak az elismerésről szólnak, hanem valójában újabb ultimátumok.

Ez a háború nem fog itt véget érni; a világháború kirobbanásához fog vezetni”

– jelezte aggodalmát.

Az ukrán elnök egyúttal háborús bűnösnek nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt, a hadsereg parancsnokait, és az ukrajnai támadásban részt vevő katonákat. Szerinte Putyin véget vethetne a civilek halálának Ukrajnában, ha akarna.

Úgy vélem, hogy képes lenne megállítani a háborút, amelyet elkezdett”

– hangoztatta Zelenszkij. Műsorvezetői kérdésre felelve az ukrán elnök elmondta: Putyinnak párbeszédet kellene kezdenie, és fel kellene számolnia azt az információs buborékot, amelyben él.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2022. március 08. 16:40
Esze semmi, nesze semmi fogd meg jól
masikhozzaszolo
2022. március 08. 16:37
/Ez a háború nem fog itt véget érni; a világháború kirobbanásához fog vezetni./ Én mindent megteszek érte. Még az atomerőműveimet is felrobbantom akár. Ha kell lelövöm John Lennont! Csak hogy híres legyek. Történelmet csinálok, ha bele dögletek is!
bagira
2022. március 08. 16:32
Háborúbűnös kötelet érdemel , Ukrajnát földig leromboltatja. Olajtárolók égnek.
Aerion
2022. március 08. 16:20
Késő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!