Putyin: Az EU-nak nyomást kell gyakorolnia Kijevre

2022. március 07. 21:32

Putyin szerint az EU-nak kéne kikényszerítenie a humanitárius jogok tiszteletben tartását Kijevtől.

2022. március 07. 21:32
null

Nyomást kell gyakorolnia Kijevre az Európai Uniónak a humanitárius jog tiszteletben tartása érdekében – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor hétfőn telefonon tárgyalt az Európai Tanács (ET) elnökével, Charles Michellel.

A Kreml sajtószolgálatának közleménye szerint Putyin felhívta a figyelmet arra, hogy az orosz fegyveres erők már többször is fegyvernyugvást hirdettek annak érdekében, hogy a polgári lakosságot humanitárius folyosókon át kimenekítsék az ostromlott ukrán városokból. Az orosz elnök szerint az evakuálást az orosz erők által ostromgyűrűbe vett városokból „az ukrán nacionalista zászlóaljak” akadályozzák, amelyek, mint mondta, erőszakot alkalmaznak a civilekkel szemben, és provokációkat követnek el.

A Kreml szerint Putyin

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Andrej Gorskov

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-Zsolt-
2022. március 08. 00:52
Putyin Kijevet ostromolja, és közben: "felhívta az Európai Uniót, hogy ténylegesen járuljon hozzá az emberek életének megmentéséhez, gyakoroljon nyomást a kijevi hatóságokra, és vegye rá őket a humanitárius jog tiszteletben tartására”. Lehet még ennek az inváziónak az abszurditását fokozni?
Akitlosz
2022. március 07. 22:53
"Az orosz elnök szerint az evakuálást az orosz erők által ostromgyűrűbe vett városokból „az ukrán nacionalista zászlóaljak” akadályozzák, amelyek, mint mondta, erőszakot alkalmaznak a civilekkel szemben, és provokációkat követnek el." Nem arról is szól a hadművelet, hogy ezeket az erőket megsemmisítik?
Ferer
2022. március 07. 22:39
Ez a putyin nagyon beteg
mokány
2022. március 07. 22:18
" Als ADAM grub und EVA spann , Kyrieleis ! "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!