Szakadárok: az ukrán hadsereg miatt háromszáz bányász nem tud felszínre jönni

2022. március 15. 09:26

Kétszázkilencvennégy ember van a föld alatt.

2022. március 15. 09:26
null

Mintegy háromszáz bányász nem tud a felszínre jönni a szakadár „Donyecki Népköztársaságban” lévő egyik bányából az ukrán fegyveres erők támadása miatt – közölte a terület szén-és energiaügyi minisztériuma kedden. A Szkocsinszki bánya fő szellőzőventilátorát a belövések miatt áramtalanították. Kétszázkilencvennégy ember van a föld alatt, akiket fel akarnak hozni a bánya mélyéből – írták a helyi vállalat közleményében. Az esetnek egyelőre nincsenek halálos áldozatai.

A szakadár terület hatóságai segítséget kértek az orosz védelmi minisztériumtól,

hogy védjék meg a „népköztársaságot” az ukrán fegyveres erők rakétatámadásaitól.  

Ukrán rakéták ölnek oroszokat

Eduard Baszurin, a helyi népi milícia helyettes vezetője a Rosszija-24 orosz tévécsatornán azt mondta, hogy erőik nem elegendőek ahhoz, hogy nagy magasságban megsemmisítsék a támadó rakétákat. Hétfőn a terület hatóságai arról számoltak be, hogy az ukrán fegyveres erők által indított Tocska-U típusú rakéta szilánkjai hullottak a városközpontra. Denisz Pusilin, a szakadár terület vezetője szerint a rakéta kazettás töltetet hordozott. Olekszandr Opriscsenko, a terület megbízott egészségügyi minisztere azt mondta, hogy 18 ember a helyszínen meghalt, kettő a kórházban halt bele súlyos sérüléseibe, és összesen 35 embert vittek kórházba a lehulló rakétaszilánkok miatt.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Andrew Marienko

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2022. március 15. 09:57
Az ukránok a civilek ellen nagyon súlyos háborús bűnöket követnek el. Ezek a fősodratú médiában egyáltalán nem jelennek meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!