Ukrajna azt állítja, hogy megsemmisítettek egy „nagy” orosz partraszálló hajót

2022. március 25. 07:13

Egy közel hatvanéves partaszálló hajóról állítják, hogy elpusztították.

2022. március 25. 07:13
null

Csütörtökön ukrán katonai tisztviselők közölték, hogy sikerült megsemmisíteniük a Saratov nevű nagy orosz partraszálló hajót a megszállt Berdyanszk kikötővárosban.

Egy másik hajó, az Orsk is megsemmisült, és több más hajó megsérült – közölték katonai tisztviselők.

Az ukrán hadsereg egy korábbi tájékoztatója azt állította, hogy Oroszország továbbra is Dél-Ukrajna meghódítására összpontosít, annak érdekében, hogy

Még mindig próbálják elfoglalni Popasna, Rubizhne és Mariupol városait délen, de ez idáig „nem jártak sikerrel”.

Szumiban és Harkovban az oroszok megtámadták a polgári infrastruktúrát – áll a jelentésben, hozzátéve, hogy egyes orosz erők kivonultak, miután akár 50 százalékos veszteséget szenvedtek.

Nyitókép: A szóban forgó hajó. Fotó: Wikipedia

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Báthory Ödönke
2022. március 25. 13:38
A képek szerint porig van bombázva minden...
feketeöves nirvana
2022. március 25. 11:44
Az oroszok szerint valóban támadás érte az az egyik ellátmányt szállító hajót. Három ilyen hajó volt a kikötőben, amikor az ukránok kilőtték egy rakétát. Az oroszok leszedték, de az egyik darab a hajóra esett és az kigyulladt, erre az oroszok elsüllyesztették, hogy elkerüljék a robbanást.
alkaloidablog
2022. március 25. 10:44
Hibás az illusztráció. A neten keringő felvételek alapján a képen látható hajóból kettőnek is sikerült kimenekülnie a dokot ért támadásból, a megsemmisített hajó viszont egy ezeknél nagyobb és korszerűbb paetraszálló hajó volt.
Dezsőke
2022. március 25. 10:35
az ukránok úgy jelentik be naponta, hogy mennyi bombázót, tankot, hajót pusztítottak el, mintha valami háborús játékban vennének részt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!