Lengyelország vadászrepülőgépeket adna Ukrajnának

2022. március 06. 08:51

Az amerikaiakkal egyeztetnek.

2022. március 06. 08:51
null

Az amerikai és a lengyel kormány azon dolgozik, hogy Varsó vadászrepülőgépeket biztosíthasson Ukrajnának, amely immáron több mint egy hete folyamatos tűz alatt van az orosz erők által, írja a liner.hu a CNN-re hivatkozva. Hozzátették: az USA és Lengyelország is Ukrajna mellett áll, fegyveres segítséget is biztosítanak az ukránoknak, de

ők sem küldenek katonákat a frontvonalra, mert annak beláthatatlan következményei lennének.

A NATO is el akarja kerülni ezt, és kizárták azt az opciót, hogy tényleges szereplői legyenek a háborúnak, és Magyarország is ezt az álláspontot képviseli, mely nem szállít fegyvereket a háborúba.

A Fehér Ház szóvivője megerősítette, az USA Lengyelországgal közösen azon dolgozik, hogy Varsó vadászrepülőgépeket biztosíthasson Ukrajnának, ahol nemrég egy orosz helikopter kilövését is videóra vették. Az USA és Lengyelország közötti beszélgetés arról is szólt, hogy az államok mit tudna biztosítani a lengyelek számára, ha úgy döntenének, hogy repülőgépeket adnak Ukrajnának.

A szóvivő nem részletezte, hogy milyen lehetőségeket vizsgálnak ennek kapcsán, de az

valóban opció, hogy az ukránok vadászgépeket kapjanak,

aminek számos logisztikai kérdése van, és erről is egyeztetnek jelenleg. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, Lengyelország már jelezte számukra, hogy kész MiG típusú vadászgépeket küldeni Ukrajnának, és már csak az USA jóváhagyására várnak – írja a CNN.

Fotó: MTI/EPA pool/Ukrán elnöki sajtószolgálat/Mikola Lazarenko

Összesen 269 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttentotta
2022. március 06. 20:58
A lengyelek szúrnak minket hátba és egész Európát, ha felülnek a jenki provokátoroknak és vadászgépeket küldenek Ukrajnába, amikor a NATO megmondta, hogy nem szállít fegyvert. Minden NATO-tagországnak ehhez kellene tartania magát. Mert ha megtámadják emiatt, hogy nem tartotta be a közös NATO-álláspontot, akkor magára vessen. AZ USA amúgy sem fogja megvédeni, megmondta.
lewdberg
2022. március 06. 19:52
öröm látni hogy visít és sír a sok mandis jobber köcsög itt a kommentekben:DDDD
Boruss Demeter
2022. március 06. 19:02
Azon mélázom, hogy szép-szép ez a pár tíz repülőgép, de mennyi tartalékalkatrészt, mennyi működőlépes fegyvert tudnak hozzájuk adni?
ujujuj
2022. március 06. 17:19
Egészen biztos vagyok benne, hogy a lengyel közgondolkodás szerint egy atomfegyver bevetése nélküli világháború belefér. És értem őket, hogy szerintük amennyi bűnt az oroszok ellenük elkövettek, nekik egy kis oroszölésért semmi nem túl nagy ár, de valaki most már kicsit takarékra tehetné őket. Én ugyanis jobban szeretem az életet, mint amennyire gyűlölöm az oroszokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!