Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Több mint kétmillió ukrán menekült Lengyelországba

2022. március 18. 11:08

Főleg nők és gyerekek érkeztek.

2022. március 18. 11:08
null

Kétmillió ember menekült Ukrajnából Lengyelországba a háború kezdete óta – közölte a lengyel határőrség. A számot pénteken reggel nyolckor érték el – írta az ügynökség a Twitteren.

Főleg nők és gyerekek – áll a közleményben. Már több mint félmillióan hagyták el Lengyelországot Maciej Duszczyk, a Varsói Egyetem migrációkutató professzora szerint.

A legtöbben nagyvárosokban, köztük Varsóban és Krakkóban laktak, ahol a tisztviselők arról panaszkodnak, hogy elérték a befogadóképességüket.

Nyitókép: MTI/EPA/Sztepan Franko

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2022. március 18. 19:03
Az ukránok már kezdenek pityeregni. Na, most képzeljék el, hogy megszállják az országuk kétharmadát, és még utána száz évvel is baxogatják őket, hogy ne használják a nyelvüket és szűnjenek már meg.
Czápa
2022. március 18. 13:23
Kéne szólni a lengyeleknek, hogy küldjenek még fegyvert, hátha lesz 5 millió is...
korona.2.0
2022. március 18. 12:53
Akik meg hittek és hisznek ennek a KAZÁR MAFFIÁNAK, az, és azok megérdemlik a sorsukat. A zsidó bohóc meg nem Nobel-dijat érdemel, hanem egy karóbahúzást. Undorítóak úgy, ahogy vannak az egész világon !
korona.2.0
2022. március 18. 12:40
Oda valók ! Ez már sok, amit a magyar állam csinál ebből a túl nagy "szeretetből", amit az ukránok felé tanúsít ! Nagyon sokba kerül ez a magyar népnek !!! Az ukránok arra használják ezt a felfordulást, hogy végleg Nyugatra mehessenek és ott beüljenek a nyugati őslakók által létrehozott kultúrába. Számító egy banda, az biztos. Innen, tőlünk is mihamarébb kotródjanak tovább ! Ne feledjük, hogy ezek az ukránok voltak a szovjet katonák, akik megszállták Magyarországot 1945-ben. Ez a gyanús nemzet az, amelyik még tegnap, ha nem ma is a kárpátaljai magyarságot késhegyre akarta hányni. Flúgos, gyilkos társaság mind egytől-egyig !!! Nem sajnálom őket. Ha akarnák, már régen vége lenne ennek a belháborúnak. Az aljas, pénzéhes, undok nyugati politikusok még inkább öntik az olajat a tűzre valamiféle "felszabadító háborúról" hadoválva és küldik nekik a fegyvereket, meg öntik ebbe a gyanús országba a pénzt, amiről azt gondolják, hogy majd megtérül. Szörnyetegek !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!