Mariupolban lövik a humanitárius evakuációs folyosót

2022. március 08. 12:27

A BBC szerint az oroszok lövik az evakuációs folyosót.

2022. március 08. 12:27
null

A BBC azt a jelentést kapta, hogy az orosz erők az evakuációs útvonalra lövöldöznek az ostromlott Mariupol városából. Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője közölte, hogy az orosz erők megtámadták a város és Zaporizzsija közötti humanitárius folyosót, 225 kilométerre északkeletre.

Nyolc teherautó és 30 autóbusz van úton, hogy humanitárius segélyt szállítsanak a városba, és evakuálják a civileket Zaporizzsjába – mondta. Közel egy hete élnek ott civilek vezetékes víz és áram nélkül, és fogy az élelem.

Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Józsi6
2022. március 08. 17:10
A BBC azt a jelentést kapta Ukrajnától, hogy az oroszok lövik a .... - ez kimaradt a hírből
dglaj
2022. március 08. 16:17
https://southfront.org/war-crimes-by-ukrainian-terrorists-in-mariupol-videos/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202203 "When trying to leave Mariupol along the humanitarian corridor on the M23 highway towards Novoazovsk, Ukrainian militants from the nationalist Azov battalion fired at a column of civilians. The locals who managed to get out confirmed that there were victims. This incident proves once again that the Ukrainian army purposefully violates the norms of the Geneva Convention on the Protection of Civilians during War."
Kriszta67
2022. március 08. 16:13
Én nem értem, nem lehet műholdfelvételekről megállapítani hogy ki lő?
hatvanas
2022. március 08. 16:09
Ja, hogyne. Mindig az oroszok lövik. Éppen azok, akiknek végképp semmi érdekük ezt tenni... Kamu kamu hátán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!