A német külügyminiszter óvatosan bánna Ukrajna EU-tagságával

2022. március 01. 08:19

Az EU-csatlakozás nem olyan dolog, amit néhány hónap alatt el lehet intézni, mondta a zöld politikus.

2022. március 01. 08:19
null

Mint írtuk, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt nyilatkozta, szívesen látnák Ukrajnát az Európai Unió tagjaként. Annalena Baerbock német külügyminiszter viszont hétfő reggel

fenntartásait fejezte ki Ukrajna gyors EU-csatlakozásával kapcsolatban

– írja az Index a Der Spiegelre hivatkozva. Mindenki tisztában van vele, hogy az EU-csatlakozás nem olyan dolog, amit néhány hónap alatt el lehet intézni – mondta a zöld politikus, miután Berlinben találkozott szlovén kollégájával, Anže Logarral. Véleménye szerint egy ilyen projekt intenzív és nagy horderejű átalakulási folyamattal jár.

Ugyanakkor Baerbock leszögezte: „Ukrajna Európa része”. Az Európai Unió mindig is olyan ház volt, amelynek ajtói nyitva voltak – fogalmazott. A külügyminiszter hozzátette: az EU-n kívül számos olyan európai intézmény működik, amelyek együtt dolgoznának az európai kontinens békéjének és biztonságának stabilizálásán.

Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttentotta
2022. március 01. 18:22
Ne hitegessék őket! Mondják ki kerek-perec, hogy ez jelenleg nem lehetséges és még sokáig nem is lesz az. Semmiképpen nem a jelen helyzetben kell beszélni róla. Instant csatlakozás nem létezik, olyanra nincs mód. Vagy akkor holnap vegyék fel Szerbiát meg Albániáét is, meg a többi aspiránst, aki évek óta áll sorba. Nonszensz a felvetés is a jelen helyzetben.
dick52
2022. március 01. 15:26
Hiába de most az egyszer igaza van.
Frutti
2022. március 01. 14:23
igaza van
almantal
2022. március 01. 11:19
Orosznyaloncok vigyázz! Szijjártó atyátok bejelentette hogy támogatja a kezdeményezést! Pihenj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!