Fontos ukrán légibázist lőttek ki az oroszok

2022. március 06. 11:49

Nagy hatótávú precíziós fegyverrel pusztították el az ukránokhoz tartozó Sztarokosztiantyniv katonai légibázist.

2022. március 06. 11:49
null

Igor Konyasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője újabb orosz katonai sikerről számolt be Ukrajna ellen, írja a liner.hu. Hozzátették: a szóvivő elmondása szerint ugyanis az orosz hadseregnek egy nagy hatótávú precíziós fegyverrel sikerült eltalálnia és elpusztítania az ukránokhoz tartozó Sztarokosztiantyniv katonai légibázist – írja a The Guardian. Konyasenkov közölte, hogy a csapást a reggeli órákban mérték a légibázisra, amely fontos siker a hadsereg számára. Hozzátette azt is, hogy sikerült egy ukrán kézben lévő S-300-as rakétarendszert is semlegesíteni és elpusztítani, írják.

Dezinformáció mindkét részről

A szóvivő kiemelte azt is, hogy Oroszország az elmúlt 24 óra során 10 ukrán repülőt és helikoptert lőtt le, csökkentve ezzel a légierő kapacitását. Azt nem részletezte, hogy ezt légvédelmi rakétákkal vagy közvetlen légi harc útján sikerült elérni. Mint az ukrán, úgy az orosz számoknál is érdemes kiemelni, hogy

nagyon nehéz független forrásból megerősíteni az adatok hitelességét,

mivel aktív háborús övezetről beszélünk, írják. Ukrajna a reálisnál lényegesen nagyobb győzelmekről, Oroszország a reálisnál lényegesen kisebb veszteségekről szokott beszámolni.

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtóirodája

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iIonah
2022. március 06. 22:03
Ha hinni lehet a térképnek, ez már Nyugat-Ukrajna.
Dicsértessék
2022. március 06. 13:49
A mariupoli tűzszünet megint összeomlott. A mandi már le se meri írni...
bandee1
2022. március 06. 13:43
Hajrá, Putyin!
Gyzoltan
2022. március 06. 13:20
Gondolom, nem kezdők ülnek az orosz vezérkarban! Még azt is feltételezem, hogy tudták mire számíthattak az időjárástól, ennek ellenére megkezdték a hadműveleteket, a legkedvezőtlenebb időszakban... Ennek nyilván, előttünk nem ismert, nyomos oka lehet... Ezzel együtt is átgondolhatták az akciót...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!