Orosz nagykövet: A „különleges művelet” nem eufemizmus, Ukrajna indított háborút

2022. március 11. 09:50

A diplomata szerint az oroszok csak a népet védik, akik az elmúlt nyolc évben a kijevi rezsim zaklatásának és népirtásnak volt kitéve.

2022. március 11. 09:50
null

Jevgenyij Arnoldovics Sztanyiszlavov orosz nagykövet nyilatkozott a #moszkvater blognak. Kifejtette, hogy nem eufemizmus a különleges hadművelet, hanem „pontosan azért hívják így, mert nagyon konkrét céljai vannak – megvédeni azokat az embereket, akik az elmúlt nyolc évben a kijevi rezsim zaklatásának és népirtásnak volt kitéve”.

Elmondta, hogy a békét szerinte csak Ukrajna demilitarizálásával és nácitlanításával lehet elérni. Kifejtette, hogy „Oroszország nem tervezi ukrán területek megszállását, és nem visel háborút az ukrán néppel. Ukrajna háborút indított saját, a Donbasszban élő lakosai ellen, és mindazok ellen, akik nem értenek egyet a kijevi rezsimmel.

„Ami most Ukrajnában történik, az önvédelem”

A nagykövet kifejtette, hogy „az, ami most Ukrajnában történik, az önvédelem. Oroszország azokkal szemben védi meg magát, akik egy szomszédos államot próbálnak felhasználni ellene”. Gyorsan leszögezte, hogy 

nemzetközi jogi értelemben ez nem agresszió,

hanem az ENSZ Alapokmány 51. cikkének megfelelő fellépés, és összhangban van az Oroszországi Föderáció Szövetségi Tanácsának a DNR-rel és az LNR-rel kötött barátsági és együttműködési szerződésben foglaltak végrehajtásáról szóló határozatával”.

Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2022. március 11. 12:41
"Ukrajna indított háborút" Pontosan így volt, az ukránok megtámadták a gleiwitzi rádióállomást!
namégmitnem
2022. március 11. 11:10
A nagykövet kifejtette, hogy „az, ami most Ukrajnában történik, az önvédelem. Oroszország azokkal szemben védi meg magát, akik egy szomszédos államot próbálnak felhasználni ellene” ------------------------------- IGEN.
harpec
2022. március 11. 10:52
Az orosz kormánynak sok muníciója van, hiszen a nyugat elég precedenst teremtett, amire most hivatkozhatnak. Viszont ezzel ők is beléptek az agresszor nagy birodalmak sorába. Kár.
BandiMandi
2022. március 11. 10:45
Mi van? Most nyertek, vagy vesztettek az oroszok, hogy tőlük is megjelenthet az álláspontjuk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!