The Jewish Voice: A jobbikos Szilágyi György beszédet mondott a neonáci Árja Testvériség védelmében

2022. március 20. 08:44

A baloldal újabb náci botrányáról ír az amerikai sajtó.

2022. március 20. 08:44
null

A neonáci börtöntöltelékekből álló Árja Testvériség (Aryan Army) nevű bűnszervezetet védelmezi egy most előkerült videón Szilágyi György, írja a Magyar Nemzet a The Jewish Voice alapján. Hozzátették: tovább gyűrűzik a baloldali koalícióig jutó Jobbik antiszemita botránya, egy konzervatív amerikai hetilap szerint ugyanis bizonyíthatóan neonáci nézeteket vall a jobbikos Szilágyi György,

aki nem mellesleg a Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt vezette közös listán is előkelő helyen szerepel.

Szilágyi György egyéni jelöltként is indul. A baloldal Budapest 14. számú választókerületében indítja a politikust. Ellenfele többek között a FIDESZ-KDNP-s Dunai Mónika lesz.

Szilágyi szerint az Árja Testvériség érdekvédelmi szervezet

A The Jewish Voice című hírportál írta meg, hogy Szilágyi György hosszú beszédet mondott a hírhedt, amerikai neonáci börtöntöltelékekből álló Árja Testvériség (Aryan Army) nevű, számos bűncselekménnyel és gyilkossággal meggyanúsított bűnszervezet védelmében. A The Jewish Voice honlapjára feltöltött videó tanúsága szerint Szilágyi György azzal védte a skinhead frizurát és horogkeresztes tetoválást viselő bűnözők által vezetett csoportot, hogy az Aryan Army, azt ha mindenki tudná, soha nem volt náci jelkép, ez az amerikai börtönökben a fehéreknek a csoportosulása, ami ugyanúgy megvan a feketéknek is, ez egy érdekvédelmi szervezet.

Szilágyi még tovább megy, érvelése szerint ugyanis a white power (fehér erő) kifejezés – ami a szervezet egyik mottója volt – az amerikai kosárlabdacsapatok 80 százalékának is benne van a címerében, ahogy a fekete kosárlabdacsapatokéban is a black power, a jobbikos szerint tehát ez is azt igazolja, hogy az Aryan Army nézetei teljesen helyénvalónak tekinthetők.

Szilágyi György jelenleg a Jobbik alelnöke és szóvivője,

2008-ban csatlakozott a szélsőjobboldali párthoz, amely akkoriban még egy radikálisan hazafi keresztény pártként definiálta önmagát. Az amerikai portál felidézte, emlékezetes, hogy a szélsőjobboldali tömörülés korábbi vezetője a magyarországi zsidó közöség kritikáira úgy reagált: örülne, ha a büszke magyar zsidók visszamennének játszani, az apró, körülmetélt farkukkal. Az amerikai portál által közölt lelátói fényképen a bekarikázott alak Szilágyi György.

The Jewish Voice szerzője megjegyzi: ez az az ember, aki azt állítja magáról, hogy megvédi a magyar nemzetet és a magyar értékeket, miközben egyiket sem teszi meg, hanem

az antiszemitizmushoz és a rasszizmushoz folyamodik, a képzelt sérüléseiért pedig a zsidókat és a romákat hibáztatja.

Ismerős taktika. Ellentétben Oroszország nevetséges állításaival, miszerint Ukrajnát „nácimentesíteni” kellene, talán a hangsúlyt az igaz neonácikra kellene helyezni, akik a demokratikus országokban akarnak hatalomhoz jutni. Ilyen embereket nem szabad engedni, hogy hatalmat szerezzenek, még demokratikus eszközökkel sem, mert a történelem azt mutatja, hogy ha egyszer hatalomra kerültek, akkor nem sokáig tisztelik a demokratikus eszközöket – olvasható az amerikai hírportálon.

Szilágyi már a Simon Wiesenthal Központot is be akarta tiltatni

A radikális párt jelenlegi alelnöke korábban egyébként a Hír Tv-nek amellett is érvelt, hogy a kormánynak be kellene tiltania a Simon Wiesenthal Központ nevű holokauszt emlékügynökséget, mert az súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Mint fogalmazott: felszólítjuk a magyar kormányt, hogy védje meg a magyar embereket, védje meg a magyar sportot a magyar kultúrát a  Simon Wiesenthal Központtól, és tiltsa be annak működését Magyarországon. A nem magyar állampolgár alkalmazottait pedig utasítsa ki az országból, hiszen a kormáynak kötelessége megvédenie Magyarország jóhírét (...), és kötelező olyan szervezetekkel szemben fellépni, amelynek célja Magyarország destabilizálása.

Fehér felsőbbrendűség a rácsok mögött

A Szilágyi György által istenített Árja Testvériség a brit BBC szerint egyébként a legnagyobb és leghíresebb amerikai börtönbanda, a szervezet a rácsokon kívüli világban, utcai bandaként is működik. A hatvanas években alakult a kaliforniai San Quentin börtönben, ez a hely főként azért hírhedt, mert itt tartják az állam összes kivégzését. Az Árja Testvériség eredetileg azzal a céllal jött létre, hogy a fehér bőrű rabok megvédjék magukat a feketéktől és latinóktól, de a csoportban hamar elterjedtek a neonáci eszmék, amelyek később a viking és ír mondavilág szimbólumrendszerével keveredtek. A banda a fehér faj felsőbbrendűségét hirdeti, nem is fogad a sorai közé másokat, de drogügyletekben hajlandók szövetkezni mexikóiakkal és feketékkel.

A Magyar Nemzet hangsúlyozza:

A világ akkor figyelt fel az amerikai bűnbandára, amikor 2013 tavaszán Texasban hidegvérrel, fényes nappal lelőttek két ügyészt.

A nyomozás a háttérben a hírhedt börtönbanda, az Árja Testvériség felé vezető szálakat fedett fel. Egyes becslések szerint  a neonáci bűnszervezetnek legalább 20 ezer tagja van. Az FBI adatai szerint az amerikai börtönpopuláció 1 százalékát adják az árja testvériség tagjai, de a rácsok mögött elkövetett gyilkosságok 18 százalékát ők követik el. A bandába bekerülni úgy lehet, ha az adott börtön testvérisége által kijelölt célpontot megöli a pályázó, a tagoknak börtönből kikerülés után is kötelező a rács mögöttiek támogatása.

Z. Kárpát Dánielről is kiderült, hasonló nézeteket vall

Egy hete Z. Kárpát Dániel náci botrányától hangos a magyar és a nemzetközi sajtó. A szivárványkoalíció miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter mentegette a Jobbik alelnökét, a baloldal többi vezető politikusa azonban leginkább hallgat azóta is.

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2022. március 20. 19:45
Jól beszélt Maki! Ez valóban a fasisztáktól a kommunistákig terjedő koalíció! Isten kíméljen meg minket az árjáktól!
luisbathhelena
2022. március 20. 13:27
Ha megnézitek az eredeti MN fotót, Szilágyi mellett nem Toroczkai uram lengeti a karját????? Vagy rosszul látom? Igaz 10-15 éves fotó
A közösség tagjaként
2022. március 20. 13:06
minden csak a zsidók körül forog, mintha ők lennének a földre szállt isten. az hogy itt a cigány túl szaporodik a mi pénzünkön a mi kárunkra a zsidók parancsára az nem baj a fidesznek! Abba kellene hagyni ezt a zsidó seggéből az utolsó kis szar darabot is kinyalom hátha kapok egy morzsát a szájuk széléből leesve című szánalmas hozzá állást! A cionizmus épp olyan ordas fasiszta eszme és szellemiség mint az amit hitler csinált de ők legalább nyíltan egy az egyben szemtől szemben és nem olyan aljas súnyi módon mint a zsidók akik szándékosan uszítanak egymásnak népeket és nemzetiségeket hogy a végén ők legyenek a nevető harmadik akiknek tiszta maradt a keze és az ölükbe hullt a hatalom. részemről befejeztem a fidesz támogatását ha nekik a zsidó fontosabb mint a magyar!
Takagi
2022. március 20. 13:02
Csurka már mikor megmondta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!