A Facebook engedélyezi az oroszok elleni erőszakra buzdító posztokat

2022. március 11. 09:07

Többek között Magyarországon is lehetővé teszi a techóriás, hogy a felhasználók akár Putyin vagy Lukasenka halálát kívánják posztjaikban.

2022. március 11. 09:07
null

A Meta (a Facebook anyavállalata) lehetővé teszi egyes országok Facebook- és Instagram-felhasználóinak, hogy erőszakra buzdítsanak oroszok és orosz katonák ellen a posztjaikban. A cég átmenetileg engedélyez olyan bejegyzéseket is,

amelyek Vlagyimir Putyin orosz vagy Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök halálát kívánják

 – derül ki a tartalommoderátoroknak küldött belső e-mailezésből.

„Az ukrajnai orosz invázió eredményeként átmenetileg engedményeket tettünk a politikai megnyilvánulások olyan formáival szemben, amelyek általában sértenék szabályainkat, például az erőszakos megszólalásokat, mint például a »halál az orosz megszállókra«. Továbbra sem engedjük meg azonban az orosz civilek elleni erőszakos felhívásokat” – nyilatkozta a Meta szóvivője.

A vezetők halálával kapcsolatos posztok is megengedettek, hacsak nem tartalmaznak más célpontokat,

vagy ha nem tartalmaznak két hitelességi mutatót, például a helyszínt vagy a módszert

– áll az egyik e-mailben, amely a vállalat erőszakra és uszításra vonatkozó szabályainak nemrégiben történt módosítása kapcsán lett kiküldve a dolgozóknak.

Az ideiglenesnek szánt szabályozást egyelőre Ukrajna, Oroszország, Magyarország, Lengyelország, Örményország, Azerbajdzsán, Észtország, Lettország, Litvánia, Grúzia, Románia és Szlovákia területére vezették be.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. március 12. 12:00
A facebook egy szemét! Már réges régen lejöttem róla és nem is megyek vissza!
Ködszúrkálók
2022. március 12. 11:27
Már úgy demokratikusan...
magyarhuszár
2022. március 11. 19:44
És Zelenszkijt miért nem lehet szidni, elítélni? Hisz ő volt az, aki népellenes bűntettekként, amerikai finanszírozással biológiai laborokat állíttatott fel és működtetett?! A kárpátaljai magyarok és a doni oroszok között olyan betegségeket terjesztettek el és úgy kísérleteztek az embereken, amilyen betegségek már évtizedek óta nem léteztek! Napokkal ezelőtt az amerikaiak meg Zelenszkij is tagadta a laborok létezését, most meg már elismerték az amcsik, hogy igen vannak, de nem biológiai fegyvereket gyártottak ott.... Akkor mit kísérleteztek, popsi kenőcsöt?! https://seemorerocks.is/are-us-run-biological-labs-in-ukraine-one-of-the-reasons-behind-russia-invasion/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202203
Egyelőre
2022. március 11. 17:51
Nácik! Csak most nem a németek a zsidókat, hanem a nemzetközizsidók az oroszokat készülnek kiirtani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!