Nem akar embert ölni a világbajnok ukrán, de ha kell, megteszi

2022. március 02. 10:27

Anthony Joshua nehézsúlyú legyőzője hazatért Londonból Kijevbe és egy pincéből nyilatkozott a CNN-nek.

2022. március 02. 10:27
null

Olekszandr Uszik rögtön hazatért Londonból Kijevbe, amint értesült a fejleményekről, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, írja az Index. Hozzátették: a nehézsúlyú világbajnok ökölvívó a CNN-nek beszélt arról, hogy nem szeretne embert ölni, de ha kell, megteszi, hogy megvédje magát és a szeretteit, és kötelessége harcolni a hazájáért. Olekszandr Uszik, a WBA, a WBO, az IBF és az IBO nehézsúlyú világbajnoka már korábban jelentkezett az ukrán seregbe, és az ökölvívó készen áll arra, hogy fegyvert fogjon, és megvédje hazáját.

„Kötelességem harcolni, megvédeni az otthonomat, a családomat” – mondta a 35 éves sportoló a CNN-nek egy kijevi pincéből, hozzátéve, hogy nem akar megölni senkit, de megteszi, amit kell, hogy megvédje magát és a szeretteit.

– mondta Olekszandr Uszik, aki Londonból egyből hazatért Kijevbe, amint értesült a fejleményekről.

Emlékeztettek:

az ökölvívó szeptemberben győzte le Anthony Joshuát egyhangú pontozással, amellyel a boksztörténelem egyik legnagyobb meglepetését szerezte,

és a nehézsúly világbajnoka lett, ami azért is különleges, mert a cirkálósúlyból jött fel a királykategóriába. Az ukrán veretlen volt cirkálósúlyban, ahol az összes világbajnoki címet egyesítette 2018-ban. A teljesítményével egyébként ő lett a harmadik ökölvívó a brit David Haye és az amerikai Evander Holyfield után, aki cirkáló- és nehézsúlyban is világbajnoki övet szerzett. Olekszandr Uszik emellett olimpiai bajnoknak is vallhatja magát, a 2012-es londoni játékokon az olasz Clemente Russót győzte le a nehézsúly döntőjében.

Fotó: Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elégia
2022. március 02. 11:22
"Kötelességem harcolni, megvédeni az otthonomat, a családomat” – mondta a 35 éves sportoló a CNN-nek." Akkor ne beszéljen, tegye.
roughneck
2022. március 02. 11:11
Uszik kicsit sokat iszik!
Phm045
2022. március 02. 11:04
Esze ereje mint a marhának, csatlakozhat Klicskohoz.
Kanóc
2022. március 02. 11:00
A CNN még egy pincében is elérhető háborús helyzetben, de a sajtó- és véleményszabadság kontinensén minden orosz hírforrást letiltanak, blokkolnak, ellehetetlenítenek. Kötelezővé teszik a nyugati narratívát még a művészeknek is, aki nem áll be a sorba, az repül. https://fidelio.hu/klasszikus/ezek-az-intezmenyek-szakitottak-meg-a-kapcsolatot-valerij-gergijevvel-169366.html? És persze mindez mélyen jogállami is, hiszen 'hallgattassék meg a másik fél is' . Kifejezetten békére és kompromisszumokra törekvő magatartás ez kérem, olyan talpig ejróper.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!