Kreml: Magyarország is egy „de facto barátságtalan” állam

2022. március 02. 14:47

Dmitrij Peszkov az Oroszország ellen bevezetett szankciók kapcsán fejtette ki véleményét egy konferenciabeszélgetésen.

2022. március 02. 14:47
null

A CNN cikke szerint a Kreml szóvivője kijelentette, hogy az orosz kormány „de facto barátságtalannak” tekint minden olyan országot, amely szankciókat vezet be az ország ellen. Az újságírókkal folytatott konferenciabeszélgetésen Peszkov kifejtette:

„Azokból az intézkedésekből ítélve, amelyeket sok ország tesz ellenünk, de facto mindannyian barátságtalanok. Akár szerepelnek a listán, akár nem. Ebben az esetben a felsorolás másodlagos. Ám ezekre a barátságtalan, ellenséges cselekedetekre adott válaszokat elemezni kell, azt tesszük, amit kell, ami megfelel nekünk, ill. józan fejjel csináljuk."

Nyitókép: Szergej Iljin / Sputnik / AFP

 

Összesen 223 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szasza29
2022. március 03. 18:58
Én csak attól félek hogy akárhogy is alakul ez az egész, jól nem fogunk kijönni belőle. Ha Putyin meg is nyeri a csatát Ukrajnáért, sokáig megtartani nem fogja tudni. A háborút biztosan el fogja veszíteni a világ 90%-a ellen. A nemzetközi szankciók Kínának is szólnak hogy meg ne próbáljanak hasonlót Tajvannál. Mi meg egymás torkának fogunk esni nagyon hamar azon hogy Orbán vagy ellenzék... Tisztán ideológiai alapon...
molnarat
2022. március 03. 09:09
Aki támadó háborút indít, az úgy jár, hogy tele lesz "de facto barátságtalan" államokkal. Mégis mit vártak?
huttentotta
2022. március 03. 03:24
A legtöbb, amit ebben a hiszterizált európai környezetben el tudunk érni, hogy rajtunk keresztül nem megy fegyver Ukrajnába, amivel oroszokat ölnének vagy amiért ukrán civileket kellene ölniük, akik a kezükbe kapják. Vitatkozni nincs értelme, mert itt mindenkinek habzik a szája. Most éppen azon morfondíroznak, hogy megint hogy lőjék lábon magukat válaszul. Sajnos azzal együtt minket is. Pedig nekünk most épp elég az is, hogy egy kis szomszédos országként győzzük a rengeteg menekültet ellátni. Amibe persze szokás szerint vajmi kevés segítséget kapunk az Uniótól, mert ők inkább több halottat szeretnének látni és inkább fegyverre szánnák a pénzt, mint humanitárius segítségnyújtásra. Egy civil áldozatokkal is járó háborút pedig akkor sem támogathatunk, ha részben értjük az okait és tudjuk mi vezetett odáig.
annamanna
2022. március 03. 03:11
Putyin teljesen egyértelműen kimutatta, hogy nem bízik Orbánban: https://www.youtube.com/watch?v=GR3SoA5jg4U Az Unió és Putyin között az a különbség, mint a farkas és a kutya között. A farkast csak egyszer lehet becsapni, többé biztosan nem fog megbízni abban, aki "megtréfálta". A kutya duzzog egy darabig, aztán újra hajlandó az együttműködésre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!