Kitüntették az ukrán katonát, aki elküldte a f*szba az orosz hadihajót (videó)

2022. március 29. 22:12

Sokáig úgy lehetett tudni, hogy a Kígyó-szigetet védő 13 határőr életét vesztette az oroszok támadásában.

2022. március 29. 22:12
null

A háború első napjaiban a fekete-tengeri apró Kígyó-sziget védői „Orosz hadihajó, menj a f*szba!” szavakat intézték rádión annak az orosz hadihajónak, amely megadásra szólította fel őket. A beszélgetés felvétele pedig futótűzként terjedt az ukrán internetezők között annak szimbólumaként, hogy katonáik a túlerővel szemben sem hátrálnak meg – olvasható az RTL Klub honlapján

A cikk emlékeztet: a háborús káoszban sokáig úgy lehetett tudni, hogy a szigetet védő 13 határőr életét vesztette az oroszok támadásában. Ám később kiderült, hogy nem 13-an voltak, hanem 19-en, és mint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy interjúban elmondta, voltak, akik meghaltak közülük, másokat pedig foglyul ejtettek.

Végül fogolycserében állapodtak meg az ukránok az oroszokkal, így a Kígyó-sziget életben maradt védőit elengedték.

Volodimir Zelenszkij azt mondta, hogy az elesett katonák hősök, az ukrán védelmi minisztérium pedig arról számolt be, hogy Roman Hribovot, aki a híressé vált káromkodást intézte az orosz hadihajóhoz, otthonában, Cserkasziban szolgálataiért kitüntették. Az átadásról videót is közöltek, amely alább látható:

 

Nyitókép: Twitter

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TOM66
2022. március 30. 17:33
Feltámadás érdemrend?
1000Mester
2022. március 30. 16:50
Szóval a bunkó taplóság kitüntetést ér! Nem semmi egy ország ez a lassan megszűnő ukrajna!
rollotomasi
2022. március 30. 15:46
És mit kapott? Hősi élő-halott érdemérmet? Lehet, hogy ez már egy zombi.
M.K.R.
2022. március 30. 15:41
Evilági feltámádás. Szép. Ferenc pápánál kérem sürgősen jelenteni, csoda történt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!