Harkiv városát szinte folyamatos rakétatűz alatt tartják az oroszok

2022. március 02. 15:38

Több háztömböt is találat ért.

2022. március 02. 15:38
null

Az ukrán katasztrófavédelem szerint a támadás megrongálta Harkiv városi tanácsának épületét is, a Munka Palotáját (Palace of Labor), valamint több sokemeletes épületet is.

Egy kisgyermeket keresnek egy rakétatalálat miatt romokban heverő lakóépület törmelékei között a mentők Harkivban – mondta Jevhen Vaszilenko, a katasztrófavédelem szóvivője.

„A városközpontot éppen most érte a rakétatalálat” – mondta a Facebookon közzétett videójában. Ezek után kamerájával megmutatta, hogyan néz most ki a város, az utcákon törmelék, illetve leszakadt kábelek láthatóak mindenütt.

„Az emberek segítséget kérnek. A mentők a helyszínen dolgoznak, minden házat átkutatnak, kivezetik az embereket az romok közül” – mondja.

Forrás: The Kyiv Independent, BBC

Nyitókép: EyePress News / EyePress via AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalard
2022. március 03. 10:10
Mi az, hogy Harkiv? Idáig Harkov volt... Az ukránok is magyarosan ejtik ki Budapest és a többi magyar város nevét? Nem nagyon hinném... Miért vagytok ilyen szolgalelkűek????
zseboszkiraly
2022. március 02. 21:02
Enyhén szólva wishful thinking. Az oroszok 2014 óta massziv gazdasági szankciók alatt élnek. GDp-ük ennek ellenére Olaszországéval van egy szinten, csak azt nem szabad elfelejteni hogy az oroszok történelmileg szívós, és a hazájukért lemondani képes emberek. Az agyontámogatott Ukrajna GDP-je pontosan Sri-Lanka szintjén van , 40 országgal hátrább mint az oroszok. És oroszország mögött ott van Kína, ami garancia arra hogy az általad kívánt / óhajtott Észak-Kórea delirálásból nem lesz semmi. Terrorbombázás: Az ukrán hadsereg ugyanazt a taktikát követi mint a plasztinok. A polgári házakba telepít nehézfegyvereket és a civileket pajzsként használja. Különösen ha azok esetleg helyi orosz kisebbséghez tartoznak. Az orosz támadások méretei meg sem közelíti az USA iraki inváziójakor mutatott brutalitást. Akkor ki is itt a terrorista ? Én meg gratulálok a libernyálasoknak: Csak az amerikai propagandát képes mantrázni .
benedek77
2022. március 02. 20:47
Azért az szépen kirakzolódik, hogy az oroszok lassan elvágják Ukrajnát a tengertől, pár nap múlva már Odesszát fogják ostromolni. Kijev bevételével egyidőben pedig az egész keleti országrész a kezükben lesz. (Tudom, Kharkov nem ott van)
kohe
2022. március 02. 17:07
Nini! Oda vitték a Baló 2006-os Octaviáját? Szerintem egy kulissza-gyártó cég tulajdona lehet. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!