Gérard Depardieu: Tegyétek le a fegyvereket és tárgyaljatok!

2022. március 01. 15:26

A francia színész azt üzente az Ukrajnában harcoló feleknek, hogy hagyják abba a háborúskodást és tárgyaljanak.

2022. március 01. 15:26
null

Az Ukrajna ellen indított orosz támadás hatodik napján a színész először szólalt meg nyilvánosan az orosz-ukrán konfliktusról – írja az MTI.

Oroszország és Ukrajna mindig is testvérnemzetek voltak. Én a testvérháború ellen vagyok. Azt mondom: tegyétek le a fegyvereket és tárgyaljatok!”

– idézte kedden a hírügynökség Depardieu-t, aki telefonon hívta fel az AFP-t és tette meg nyilatkozatát.

Gérard Depardieu a francia állampolgársága mellett orosszal is rendelkezik, amelyet 2013 januárban kapott meg. A színész azt követően kapta meg az orosz útlevelet Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, hogy bejelentette: Belgiumba költözik az akkori szocialista francia kormánynak a gazdagokra kiróni tervezett 75 százalékos adója miatt. „Természetes, hogy adózunk, de nem olyan ostobáknak, akik azt gondolják, hogy jót tesznek” – mondta 2014-ben a Le Point című hetilapnak Depardieu az orosz állampolgársága felvétele kapcsán. Azóta nem győzte dicsérni Oroszországot a francia sajtóban, "nagy demokráciának" nevezve, Vlagyimir Putyint pedig II. János Pál pápához hasonlította.

Steven Seagal is megszólalt a háborúval kapcsolatban

Sokan várták kíváncsian, hogy az amerikai akcióhős, Steven Seagal, aki személyesen Putyintól kapott orosz állampolgárságot, hogyan vélekedik az ukrajnai invázióról. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: Mikhail Klimentyev / RIA-NOVOSTI / AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vad Virág
2022. március 02. 04:30
Rendben, Putyin megőrült. De most mindenki dögöljön meg, mert valamikor szóba állt vele?
Zenador
2022. március 01. 21:25
Gérard Depardieu-őt nem akarom bántani. Szegény bekattant miután meghalt a fia. A Putyin pénisz szopkodását is ennek az hibbantságnak tudom be. Apropó, jobberek! Steven Segallal mi van? Várom, hogy ő is kiálljon Putyin neo cár apuska mellett. Kijött már Putyin seggéből, vagy még benne van?
Gèbi
2022. március 01. 19:56
Gerard, hol voltál amikor az ukránok megtámadták Donbaszt és Luhanszkot? Hol voltál amikor orosz ellenes pogromot hajtottak végre az ukránok Odesszában?
..--..
2022. március 01. 19:20
-zsoltkom- "a testvérháború ellen vagyok" "Magyarországra menekülnek az Ukrajnában élő magyar családok" https://bit.ly/3vL7bTt "Megtagadta a kormány az ukrán kérést, még védelmi felszerelést sem adunk Golyóálló mellényeket és védősisakot kértek az ukránok a magyar kormánytól, kategorikus elutasítás volt a válasz" https://bit.ly/3tnWIdt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!