Újraindult az orosz támadás Mariupol és Zsitomir környékén

2022. március 05. 19:09

„Mivel az ukrán fél nem volt hajlandó betartani a tűzszünetet, az orosz katonai támadó hadműveletek moszkvai idő szerint 18 órakor folytatódtak” – hangsúlyozta az orosz szóvivő.

2022. március 05. 19:09
null

Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szombaton videóüzenetben megerősítette, hogy az orosz csapatok ismét támadásba lendültek Mariupol közelében.

„Mivel az ukrán fél nem volt hajlandó visszafogni a nacionalista erőket és betartani a tűzszünetet, az orosz katonai támadó hadműveletek moszkvai idő szerint 18 órakor folytatódtak” – hangsúlyozta a szóvivő. Mindeközben szintén az orosz védelmi minisztériumot idézve az Interfax orosz hírügynökség is arról számolt be, hogy

az orosz csapatok nagy területet érintő támadást indítottak, amely során számos várost és falvat elfoglaltak.

E közlés szerint a Kijevtől mintegy 100 kilométerre nyugatra fekvő Zsitomir közelében egy orosz légitámadás során lelőttek négy ukrán Szu-27-es vadászrepülőgépet is. A TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint február 24., Ukrajna megszállásának kezdete óta az orosz katonai erők 69 ukrán repülőgépet pusztítottak el a földön, és 21-et a levegőben.

(MTI)

Fotó: VIKTOR ANTONYUK / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. március 06. 01:25
"Szovjetúnió! Csatlakoznod nyem kell. Jövünk!" :)))))) (Bödőcs Tibor)
fatman
2022. március 06. 01:24
Ha jól számolom, az ukránoknak nem nagyon lehet már repülője...
Kanmacska
2022. március 05. 23:52
A kurva anyjukba! Ki kellett volna engedni a civileket! Így könnyű az ellenségre fogni a civil áldozatokat, magukról meg elhárítani a felelősséget! Milyen katonák, milyen parancsnokok ezek? Szar, gyáva alakok!
annamanna
2022. március 05. 22:27
"lelőttek négy ukrán Szu-27-es vadászrepülőgépet is." Ezek honnan szállnak fel, ha elvileg rögtön az elején szétverték a hozzá szükséges infrastruktúrát? Egy másik országból netán? Zsitomir kb 300 km-re van a román határtól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!