Oroszország brüsszeli nagykövete továbbra is különleges hadműveletről beszél

2022. március 16. 07:40

Ugyanakkor Vlagyimir Csizsov kijelentette, bárki is vezeti a jövőben Ukrajna kormányát, arról az ukránok döntenek majd.

2022. március 16. 07:40
null

Oroszország brüsszeli nagykövete interjút adott az Euronewsnak. Vlagyimir Csizsov kitartott amellett, hogy országa nem háborút, hanem csak különleges katonai akciót indított Ukrajna lefegyverzéséért, amelynek célja a nácimentesítés. A diplomata elmondta, hogy nemcsak nyugatra, hanem Oroszországba is nagyon sok ukrán menekült érkezik. Csizsov kapcsolatban van az uniós diplomatákkal Brüsszelben, akiknek próbálja elmagyarázni a hazája lépései mögött lévő motivációt és az okokat.

„És arra is kíváncsi vagyok, hogyan látják, illetve az EU hogyan látja azokat a dolgokat, amelyek a szankciós rögeszméken túl vannak” – fogalmazott. Az interjúból úgy tűnik – bár Csizsov elkeni a választ –, hogy Putyinék követelései között már nem szerepel az ukrán kormány lemondása. A diplomata kijelentette, bárki is vezeti a jövőben Ukrajna kormányát, arról az ukránok döntenek majd. De azt is elmondta, hogy nagyon nehéz ezzel a kormánnyal tárgyalni, hiszen zavaros jelzéseket küldenek.

„Egyik nap ezt mondják, a másik nap pedig valami teljesen mást. Ez felelőtlenség, azt mondanám” – jelentette ki a nagykövet.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Greta Grünberg
2022. március 16. 11:56
Már a nevében is benne van, hogy Z., így jó eséllyel moszkofasiszta. Mint ahogy a Zórbán Viktor is.
Paskai
2022. március 16. 09:22
Eredeti szovjet arc.
Ben Jeremiah
2022. március 16. 08:44
Ha háború lenne, Ukrajna már nem lenne. Korlátozott eszközökkel, csak a donyecki oroszokat fenyegető ukrán egységek (kb. öt dandár, és az ukrán nemzeti gárdák), és azok támogatásának felszámolása a cél.
Farkasvölgyi
2022. március 16. 08:42
Vietnámban 1965-ben Rolling Thunder hadművelet később Starlight hadművelet, Öbölháboró 1990 Sivatagi Vihar hadművelet, Jugoszlávia bombázása 1999-ben Allied Force hadművelet... 2009 Indiai-óceán Ocean Sield-hadművelet stb., stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!