Erdogan Putyinnak: Azonnal hirdessen ki tűzszünetet

2022. március 06. 15:04

A NATO-tag Törökország is elfogadhatatlannak nevezte, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

2022. március 06. 15:04
null

A török elnök felszólította orosz hivatali kollégáját, hogy „azonnal hirdessen ki egy általános tűzszünetet” Ukrajnában – közölte vasárnap az ankarai elnöki hivatal.

Recep Tayyip Edogan egy órán át beszélt Vlagyimir Putyinnal telefonon. Március 11-e és 13-a között lesz a dél-törökországi Antalyában egy diplomáciai fórum, amelyre hivatalos Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, de Ankara azt reméli, hogy elmegy az eseményre az ukrán külügyminiszter is, és így találkozhatna az egymással háborúban álló két ország diplomáciai vezetője –magyarázta az AFP hírügynökség.    

„Egy azonnali tűzszünet lehetővé tenné a politikai megoldás megtalálását és a humanitárius aggályok eloszlatását” – mondta Erdogan Putyinnak, hozzátéve, hogy szerinte azonnal humanitárius folyosókat kell nyitni Ukrajnában. „Nyissunk együtt ablakot a békére! Ankara mindenféle módon kész hozzájárulni a kérdés békés megoldásához” – mondta.    

A NATO-tag Törökország is elfogadhatatlannak nevezte, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, de van közös tengeri határa Oroszországgal, és gazdaságilag erősen függ tőle, ezért igyekszik megőrizni kapcsolatait vele, és nem vezetett be szankciókat ellene. De Ankarának Kijevvel is jó kapcsolata van. Erdogan már többször felajánlotta, hogy közvetít a két fél között hónapok óta húzódó súlyos konfliktusuk alatt.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Vlagyimir Szmirnov

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. március 06. 17:58
Még a Szardogánnak is több esze van..
AKissLaci
2022. március 06. 17:29
Baszki, a törökök adták el a Bajraktar drónokat Ukrajnának, darabonként 5 millió dollárért (plusz 70 millió az irányító rendszerért), és Zelenszkij könyörög Erdogannak, hogy azonnal szállítson még 25-öt nekik, mert a meglevőket szépen leszedték az oroszok. Amiket mellesleg Erdogan vejének a cége gyárt. Erről az apróságról nem beszélt Vlagyimir Vlagyimiroviccsal? A törökök küldjenek drónokat, a lengyelek meg az amerikaiak vadászgépeket, jöjjenek önkéntesek harcolni Ukrajnáért, a védtelen egymilliós Odessza készüljön fel az ostromra és mindenki harcoljon bátran - nem kéne már lelépni a picsába, kibaszott táncoskomikus?!
balbako_
2022. március 06. 17:12
Erdogan is szeretne egy kis sápot lehúzni az ügyből.
bagira
2022. március 06. 17:01
Amerika az ukránokhoz lábát betette oroszok ellen támaszpont kiépítés kapcsán. Ukrán polgárháborút is Amerika robbantotta ki , ebbe uszító szerepe volt Klicskónak is .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!