Lakóházakat bombáznak Csernyihivben, asztal alatt bujkálnak a lakosok

2022. március 04. 15:35

„Itt nincsenek katonai célpontok, csak egy temető, lakóházak, klinikák és egy kórház. Miért bombáznak minket?” – kérdezte az egyik helybéli.

2022. március 04. 15:35
null

Az orosz hadsereg csütörtök éjjel kezdte meg a lakónegyedek bombázását az észak-ukrajnai Csernyihivben, amelyet már napok óta ostromolnak. A bombázás a BBC tudósítása szerint azóta sem állt le, és az ukrán hatóságok már 47 civil halálos áldozatról számoltak be. Többemeletes lakóházak dőltek össze, valamint több klinika és kórház is találatot kapott. 

A BBC-nek nyilatkozó egyik helyi lakos, a negyvenéves Szvitlana azt mondta, hogy három- és hatéves gyermekével, valamint a szomszédaikkal az egyik asztal alatt kerestek menedéket a többemeletes lakóházban. Beszámolója szerint tőlük fél kilométerre az egyik hasonló épületet teljesen romba döntötték. 

Itt nincsenek katonai célpontok, csak egy temető, lakóházak, klinikák és egy kórház. Miért bombáznak minket?

– kérdezte

Nyitóképen: Csernyihivi látkép a bombázás után. Fotó: Dimitar Dilkoff / AFP

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttentotta
2022. március 04. 19:29
A BBC szerint biztos a semmiért. De az nem túl valószínű. Ezért veszélyesek a felfegyverzett civilek. Nem csak magukra nézve, hanem másokra is, mert más civileket és lakóházakat tesznek vele célponttá.
Akitlosz
2022. március 04. 19:06
"„Itt nincsenek katonai célpontok, csak egy temető, lakóházak, klinikák és egy kórház. Miért bombáznak minket?” – kérdezte az egyik helybéli." Ha ez így lenne, akkor már régen beautókáztak volna oda az oroszok. Nem passziból gyűltek össze a város körül.
balbako_
2022. március 04. 18:19
Hát a háború elől az asztal alá bújni a hadászati szakkönyvekben új fejezetet nyit....vagy nem.
Szeredai
2022. március 04. 17:47
Asztal alatt bujkálhat a mandiner szerkesztője is ilyen címek miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!