Bátor: Kijevről nevezték el a prágai állatkertben született kis orrszarvút

2022. március 16. 18:39

Nem lennénk Putyin helyében.

2022. március 16. 18:39
null

A Kijev nevet kapta egy cseh állatkertben született kelet-afrikai keskenyszájú orrszarvú tiszteletadásul Ukrajna fővárosa előtt, amely ellenáll az orosz háborús agressziónak.

A veszélyeztetett fajhoz tartozó orrszarvú március 4-én született a Dvur Kralove állatkertben, amely Csehország második legnagyobb állatparkja. Premysl Rabas, az állatkert igazgatója elmondta, hogy a névadással az ukrán hősök iránti támogatásukat akarták kifejezni. A kis orrszarvút anyja, Eva kitűnően gondozza, a bébi súlya naponta egy kilogrammal gyarapodik. Jelenleg 50 kilót nyom – közölte az állatkert.

Az orvvadászat miatt a kelet-afrikai keskenyszájú orrszarvú populációja veszélybe került, vadon mindössze 800 példány él a fajból világszerte. A cseh állatkertben 14 példányt gondoznak. Tavaly ebből a fajból más állatkertekben mindössze három példány született.

A Dvur Kralove állatkertbe 1971-ben érkezett az első kelet-afrikai keskenyszájú rinocérosz, azóta 47 példány született az intézményben. Többségük más állatkertekbe került, de kilenc példányt Ruandában és Tanzániában telepítettek vissza a vadonba.

(MTI; a fotó illusztráció: JOHAN SWANEPOEL / SCIENCE PHOTO / JSW / Science Photo Library via AFP)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
darázs
2022. március 17. 07:35
ez nem állatkínzás?
Gáspár
2022. március 17. 02:05
Kijevről, mint az Orosz kultúra bölcsőjéről?
hidegfehérmintaled
2022. március 16. 22:37
És még semmi hír arról, hogy lelőtték orosz orvvadászok?
Takagi
2022. március 16. 21:34
Állatvédők mit szólnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik