Brit hírszerzés: négy várost is bekerítettek az oroszok

2022. március 05. 08:52

Az elmúlt 24 órában alábbhagyott az orosz tüzérség aktivitása az előző naphoz képest.

2022. március 05. 08:52
null

A brit védelmi minisztérium hírszerzései forrásokra hivatkozva az alábbiakat közölte szombaton reggel a Twitteren:

  • Az elmúlt 24 órában alábbhagyott az orosz tüzérség aktivitása az előző naphoz képest.
  • Az ukrán erők továbbra is védik Harkiv, Csernyihiv és Mariupol városát, Szumiból pedig utcai harcokat jelentettek. A brit hírszerzés szerint több, mint valószínű, hogy a négy várost bekerítették az orosz csapatok. Mariupol körbezárásáról itt, a tűzszünetről, illetve a humanitárius folyosóról pedig itt olvashat.
  • Délen az orosz erők valószínűleg egyre közelebb jutnak Mikolajiv városához, de lehetséges az is, hogy néhány egységük megkerüli a várost, hogy minél hamarabb Odesszába érjenek.

Nyitókép: Rakétatalálat ér egy lakóépületet Csernyihiv városában. EyePress News / EyePress via AFP

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forgalmazó
2022. március 05. 12:21
Brit hírszerzés a fake news kategória!
balbako_
2022. március 05. 11:41
Milyen ügyesek ezek a hírszerzők és mekkora munka fekszik ebben! (Minden esetre a háború kezdetekor már látták a nem brit hírszerzők, hogy az oroszok az ukrán nagyvárosokat bekerítik, kiéheztetik és úgy akarnak győzni)
olajfa1
2022. március 05. 11:20
Véres utcai harcok lesznek ezekben a városokban... sok halottal, és sebesültekkel. Azért az megnyugtató hogy "humanitárius folyosók" működnek. Sajnálom hogy idáig jutottak a politikusok...
MayorAnna
2022. március 05. 10:50
Szenegál tiltakozott Kijevnél az önkéntesek toborzása miatt Dakar tiltakozott Kijevnél, felszólítva Ukrajnát, hogy vonja vissza az ukrajnai harcra szóló felhívást, és hagyja abba a toborzást Szenegálban. A tiltakozó jegyzéket csütörtökön nyújtották át Ukrajna dakari nagykövetének, miután kiderült, hogy harminchat ember jelentkezett önkéntesnek az oroszok elleni harcba. Egy héttel az Ukrajna elleni orosz háború kezdete után, a szenegáli külügyminisztérium megdöbbenéssel látta meg a dakari ukrán nagykövetség Facebook-oldalán, hogy felhívást intéznek külföldi állampolgárokhoz, arra kérve őket, segítsenek Ukrajnának. Forrás: https://kuruc.info/r/4/240588/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!