Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Washingtoni orosz nagykövet: Az USA háborús bűnök vádjával akarja szítani az oroszellenességet

2022. március 24. 07:15

Anatolij Antonov szerint visszataszító az Egyesült Államoknak azon kísérlete, hogy magának tulajdonítsa a jogot annak megítélésére, ki a háborús bűnös.

2022. március 24. 07:15
null

Az Egyesült Államok az orosz fegyveres erők által Ukrajnában elkövetett állítólagos háborús bűnökkel kapcsolatos kijelentéseivel igyekszik gonosznak beállítani Oroszországot a nemzetközi közvélemény előtt, és szítani akarja az oroszgyűlöletet – jelentette ki Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet szerdán.

A diplomata szavaival arra reagált, hogy Antony Blinken amerikai külügyminiszter előzőleg azt mondta, hogy

az Egyesült Államok értékelése szerint háborús bűncselekményeket követtek el orosz katonák Ukrajnában.

Hozzátette, az amerikai vezetés következtetései a rendelkezésre álló nyilvános és hírszerzési információk gondos elemzésén alapulnak.

Kifejtette, hogy Washington nyomon fogja követni a háborús bűncselekményekkel kapcsolatos értesüléseket és meg fogja osztani ezeket szövetségeseivel és a nemzetközi szervezetekkel. A washingtoni orosz diplomáciai képviselet vezetője hangsúlyozta, hogy az ilyen kijelentések túlmutatnak a józan gondolkodáson.

„Ami visszataszító, az az Egyesült Államoknak azon kísérlete, hogy magának tulajdonítsa a jogot annak megítélésére, ki a háborús bűnös. Egy olyan ország, amely világszerte százezrek életét tönkretette, tönkretett országokat, humanitárius katasztrófák tízezrei és a nemzetközi terrorizmus melegágyainak kialakítása terhelik lelkiismeretét” – írta Antonov a nagykövetség sajtószolgálatának Telegram-csatornáján.    

(MTI)

Nyitókép: Alexey Kudenko / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. március 24. 13:52
Washington Oroszország nagyhatalmi pozÍcióját szeretné gyengÍteni. Nem fog sikerülni.
general Ziaul Hakk
2022. március 24. 11:00
az orbán médiával elhülyített náci-banda még az " éljen pityun"-nál tart !!! orbán elszínészkedik valamennyi : Ukrajna segítést EU együttműködést NATO tagságot DE tudjuk orbán=Putyin-báb Ügynök !
smarton84
2022. március 24. 09:33
A mariupoli színház lebombázása, ahová előtte kiírták, hogy gyerekek vannak, és 1300 civilnek adott védelmet, egészen biztosan háborús bűn. És akkor még az óvodákról, vagy a szülészeti klinikáról még nem beszéltünk.
Teréz A Piréz
2022. március 24. 09:32
Majd akkor leszek hajlandó háborús bűnösnek tekinteni Oroszországot, ha előbb Európából lapátra teszik az összes szemét gagyi amerikai céget a fél Közel-Kelet rommá bombázása miatti szankcióként. Addig meg pofa súlyba a jóeNbereknek! (PS: tegnap megállt a kezem a céundában, mikor a gyereknek szánt póló után nyúlva megláttam a NYC feliratot. Én így tiltakozom a háborús bűnösök ellen.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!