A volt ukrán elnök, Viktor Janukovics felszólította Zelenszkijt, hogy adja föl a háborút

2022. március 08. 10:31

„Önnek személyes kötelessége, hogy mindenáron véget vessen a vérontásnak, és békemegállapodást kössön” – írta Janukovics.

2022. március 08. 10:31
null

Viktor Janukovics volt ukrán elnök felszólította Volodimir Zelenszkij hivatalban lévő ukrán államfőt, hogy adja fel az Oroszország elleni háborút. „Önnek személyes kötelessége, hogy mindenáron véget vessen a vérontásnak, és békemegállapodást kössön” – írta a Moszkva-barát politikus a Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség által közzétett üzenetben.

Ez az, amit Ukrajna, a Donbasz és Oroszország elvár öntől.

Janukovics szerint Kijev nyugati partnerei is üdvözölnének egy ilyen lépést, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Korábban felmerült a hír, hogy a 2014-ben elzavart Janukovicsból próbálhatnak meg ismét elnököt csinálni az oroszok. Janukovics 2010 és 2014 között volt Ukrajna elnöke, ez idő alatt távolítani kezdte az országot az EU-tól, és egyre szorosabbra fűzte a viszonyát Oroszországgal. 2014-ben tüntetéssorozat indult ellene, amely a tüntetők és a rendőrség közötti véres összecsapásokba torkollott. Janukovics végül elhagyta az országot, és Oroszországba menekült. Távollétében eltávolították az elnöki posztról, és 2019-ben hazaárulás vádjával 13 év börtönre ítélték.

Fotó: SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2022. március 08. 20:02
Ja, majd az ukránok nyilván visszasírják ezt a putyincsicska hazaáruló tolvajgecit... Akinek még a WC keféje is aranyból volt Nyilván.
Bradanek
2022. március 08. 15:59
Békét!
matykox
2022. március 08. 15:35
Legfőbb ideje volt, hogy Janukovics megszólaljon. ÍElkezdhetne kicsit aktívabban szerepelni - végül is törvénytelenelül, puccsal távolították el. Aktívan kéne dolgoznia egy Finnlandizáció-féle megoldáson. EU és NATO nélkül. Amivel az ukránok igen jól járhatnának. Utóbbi persze se az USA-nak, se az EU-nak nem annyira érdeke.
fatman
2022. március 08. 14:10
mondjuk az is egy bűnöző, de törvénytelenül váltották le...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!