A francia külügyminiszter szerint Ukrajna nyeri a háborút

2022. március 07. 07:37

Jean-Yves Le Drian szerint az elmúlt tíz napban az volt a leginkább meghatározó, hogy az ukránok milyen erős ellenállást tanúsítottak.

2022. március 07. 07:37
null

Jean-Yves Le Drian, francia külügyminiszter a France 5 csatornának nyilatkozott az orosz-ukrán háború ügyében. A miniszter szerint Ukrajna nyeri majd a háborút, de az oroszok szörnyű pusztítást fognak végezni az országban.

„Az elmúlt tíz napban az volt a leginkább meghatározó, hogy az ukránok milyen erős ellenállást tanúsítanak, olyat, amire a szakértők sem számítottak. Most már az ostromhelyzetek logikájába megyünk bele, és azt tudjuk a szomorú emlékeinkből, hogy az orosz erők ostromlogikája hogyan működik. Újra fog kezdődni az, amit láttunk Groznijban, amit láttunk Aleppóban. Azt gondolom, hogy amit a háború után Mariupolban találunk majd, szörnyű lesz, és ott van még Odessza, aztán Kijev is. […]

Azt gondolom, hogy Ukrajna nyer majd.

Nagyon erős szankciócsomagot vezettünk be, amelyek már most nehéz terhet jelentenek, és a véleményem szerint egyre nagyobb terhet jelentenek majd. Azt fogja okozni, hogy a háborúért fizetett ár elviselhetetlen lesz, és egy adott ponton Putyin elnöknek az Oroszország működésére gyakorolt jelentős hatás és a tárgyalásokra való hajlandóság között kell választania” – magyarázat Le Diran.

Fotó: Mateusz Wlodarczyk/NurPhoto/AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2022. március 08. 07:21
Ukrajna már akkor sem nyerhetne, hogyha most - reggelizés után - hazamennének az oroszok. :-(
iIonah
2022. március 07. 10:01
A szankciócsomagodat feldughatod magadnak.
iIonah
2022. március 07. 09:59
Ezzel is csak szerencsétlen ukrán népet hülyíted.
vbandi
2022. március 07. 09:55
Ez egy idióta, a orosz most már teljesen bedarálja ukrajnát, az ember veszteség az oroszoknál sosem számított. Sajnos az ukrán polgárok szívják meg az ostoba vezetőik, és a felelőtlen nyugati politika miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!